Bentley Bentayga krijgt flitsende facelift

Bentley heeft zijn opper-SUV een facelift gegeven. Het uiterlijk is nu een mix van strakgetrokken wangen, retrodetails en random bij de Continental uit het rek getrokken lampen. Tja, het is dat een SUV op zichzelf al niet mooi is.

Bentley Bentayga nieuw

Het DNA van Bentley is sinds de overname door de VW Group op zijn zachtst gezegd een acquired taste. Tel daar het formaat van een SUV bij op en u weet dat wij deze taste niet ge-acquired hebben. De met gaten overspoelde neus van de Bentayga doet ons denken aan een tiener met acne, waarom zitten er gaten ín de gaten? En dan die achterkant, met een concaaf gebied waar ovale lampjes van een sportwagen zitten. Terwijl de Bentayga het formaat van een Unimog heeft.

Goed, genoeg over de buitenkant, hoe staat het met het interieur? Daar heeft Bentley gewoon gedaan wat ze goed kunnen: overdaad. Glimmende knopjes, idiote hoeveelheden leer en belachelijk veel stikseltjes. Als u van het interieur van een door een overenthousiaste interieurarchitect getekende gentlemen's club houdt, bent u bij Bentley nog steeds aan het juiste adres.

Techniek

De achteras is 20 mm breder geworden, wat voordelen biedt op het gebied van rijdynamiek. Ook leuk: Bentley heeft 22 sproeiers in elke ruitenwisserarm weten te verstoppen om de ruiten schoon te krijgen. Handig als u wordt bekogeld met pakken veganistische yoghurt als u te dicht langs eeen actie van Extinction Rebellion rijdt. Of als u per ongeluk toch een keer het terrein in rijdt met uw rollende landhuis.

Onderhuids ligt er de bekende V8 met een inhoud van 4,0 liter die 550 pk produceert en -in een SUV belangrijker- 770 Nm koppel. Later komen ook de plug-in hybride versie en de W12 op de markt. De topsnelheid is nog steeds 290 kilometer per uur. De later gepresenteerde Bentley Bentayga Speed moet weer de snelste worden, met een top boven de 300 kilomter per uur.

Sinds de introductie van de eerste Bentayga in 2015 heeft Bentley al meer dan 20.000 idioten gevonden die er een kochten exemplaren van de luxesloep weten te verkopen.