Bentley Bentayga Stetson: wherever I lay my hat..

Britten en Amerikanen hebben elkaar (na de 18e Eeuw althans) altijd goed weten te vinden: we noemen raceteam BAR en operatie Market Garden. Nu spelen de twee opnieuw onder een hoedje: Bentley heeft de handen ineengeslagen met Stetson.
Bentley Bentayga Stetson

De Bentley Bentayga is een loei van auto. Wanneer deze in volle vaart richting je binnenspiegel komt denderen, schrik je je bijkans een hoedje. Maar niet in de VS, daar is alles groot. Veel Bentayga's die in Europa van de band rollen gaan naar de Verenigde Staten, en Bentley heeft de handen met de Amerikaanse hoofddekselmaker Stetson ineengeslagen, voor een speciaal modelletje.

U mag stellen dat beide fabrikanten op hun vakgebied van de hoed en de rand weten, dus een dergelijke samenwerking moet wel wat moois opleveren, nietwaar? Dit modelletje, dat wordt aangeboden door Bentley Dallas, is samen met de bespoke-specialisten van Mulliner helemaal volgestopt met dode koe. De hoeders van de goede smaak omschrijven het interieur als een "three-tone configuration with camel main hides, saddle secondary and burnt oak accents. The seats, door paneling, and floor mats feature diamond-quilted designs, and "boot stitching" was used throughout the vehicle as a nod to cowboy culture".

Maar wees op uw hoede: het basisvoertuig is geen W12, maar een V8. Dit ondanks het feit dat een beetje olie meer of minder in Texas niet uit zou mogen maken, maar soit. In de voorste stoelen staat 'Stetson' genaaid, en natuurlijk zitten er ook grote badges in de dorpels, om de eigenaar en de buitenwereld eraan te herinneren dat er iets bijzonders staat.

Hat-trick

Bentley Dallas maakt minimaal drie exemplaren, die allemaal dit jaar nog bij de dealer verschijnen. Vanzelfsprekend krijgt de koper er een Stetson-hoed bij, voor op het blote bolletje, of anders op de hoedenplank. Kosten? Zo'n $250.000. We zouden er dus niet per se mee door da hood gaan rijden, want voor u het weet doet uw auto een Houdini, en eindigt ergens in een chop shop. En bovenal: don't drink and drive. Staat uw hoed op halfzeven, laat u dan rijden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e26076d62814', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });