Nyck de Vries test- reservecoureur bij Toyota WEC-team

Regerend Formule 2-kampioen Nyck de Vries heeft een nieuwe functie op zijn CV: hij wordt test- en reservecoureur bij het Le Mans-team van Toyota. De functie komt naast zijn stoeltje bij Racing Team Nederland in het WEC en zijn werk als Mercedes fabriekscoureur in de Formule E.

Nyck de Vries

Een instap in de Formule E was dit jaar een stap te ver voor Nyck de Vries, maar dat betekent niet dat hij op een zijspoor in de racewereld is geraakt. De Fries is nu weer door een nieuw topteam binnengehaald als coureur. Toyota rijdt in het World Endurance Championship in de TS050 Hybrid LMP1 en had aanvankelijk Thomas Laurent als test en reservecoureur voor het seizoen 2019/2020. Nu het seizoen uitloopt, is het contract met Laurent kennelijk verlopen en zal De Vries de laatste drie rondes van het jaar bij Toyota als invalkracht klaarstaan.

Hij moet al aanwezig zijn bij de WEC-races, aangezien hij met Frits van Eerd en Giedo van der Garde in de Jumbo Racing Team Nederland LMP2 rijdt. Daarnaast is De Vries bij het team van Mercedes actief in de Formule E.

Toyota heeft ook aangekondigd dat Nyck een van de testcoureurs zal zijn voor de nieuwe hypercar. In 2021 rijdt het Japanse merk mee in de nieuwe bovenklasse van het WEC. Het testen van die auto moet in oktober beginnen. Morgen start De Vries al op Paul Ricard met een driedaagse test in de huidige TS050 LMP1 van Toyota.

Uiteraard is Nyck blij met zijn nieuwe functie bij Toyota: "Ik ben zeer verheugd om aan de slag te gaan voor Toyota GAZOO Racing. Het is een eer om te worden geselecteerd als test- en reservecoureur, dus ik wil het team bedanken voor deze kans. Het is geweldig om weer met de TS050 HYBRID te gaan rijden en kijk ernaar uit om later dit jaar te beginnen met het testen van de nieuwe LMH-auto. Ik hoop bij te dragen aan een succesvolle start van dit nieuwe tijdperk voor het team."