Nyck de Vries, Giedo van der Garde en Frits van Eerd winnen 6 uur van Fuji

Racing Team Nederland heeft de goede start aan het WEC-seizoen een vervolg gegeven. Na de podiumplek in Silverstone volgde een prachtige overwinning bij de zes uur van Fuji. Het is de eerste zege van het Nederlandse LMP2-team in de WEC-series.

HH-114734479.jpg

Lange tijd leek het niet uit te draaien op een zege voor Racing Team Nederland in Japan. Toen Nyck de Vries met nog een kleine twee uur te gaan de auto overnam van Frits van Eerd, bedroeg de achterstand op koploper Jackie Chan DC Racing Oreca nog negentig seconden. De kampioen van de Formule 2 was verschrikkelijk snel en finishte uiteindelijk met bijna een halve minuut voorsprong op de uiteindelijke nummer twee JOTA. 

Racing Team Nederland begon het seizoen in Silverstone met een podiumplaats en pole position. Door de overwinning in Fuji grijpt het Nederlandse team met Nyck de Vries, Giedo van der Garde en Frits van Eerd de leiding in de LMP2-klasse.

De eindzege in Fuji ging naar de #8 van Toyota met daarin Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley. Ook Aston Martin kon een feestje vieren: de GTE Pro-klasse werd gewonnen door de Deense kompanen Nicki Thiim en Marco Sörensen. In de GTE Am-klasse wist Aston Martin eveneens te winnen: de #90 van Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Jonathan Adam zegevierde in Fuji.

Autosport
  • Hollandse Hoogte