Onthuld: de Le Mans-racer van James Glickenhaus

U kent James 'Jim' Glickenhaus als racefan ongetwijfeld van zijn SCG003, waarmee hij de afgelopen jaren de 24 uur van de Nürburgring reed. Echter, Jim heeft ook aspiraties in de snelste klasse van Le Mans. Dit is een eerste blik op zijn LMP1-auto

SCG 007

Op Le Mans zijn er twee klassen: de Le Mans Prototypes (LPM) en de Grand Touring Endurance (GTE). De meeste LMP-racers zijn LMP2's met een V8, zoals ook de Oreca van Racing Team Nederland. Hierboven rijdt nog een aantal LMP1's, wat lange tijd een klasse was met mooie gevechten tussen Audi, Porsche en Toyota (en - in een ver verleden - Peugeot). Tegenwoordig is Toyota de enige overgebleven hybridetopper, en dus moet de klasse nodig op de schop. De LMP1 moet een klasse van hypercars worden, die hopelijk fabrikanten als Aston Martin en misschien wel Ferrari aantrekt.

SCG 007

Inmiddels is de eerste LMP1-racer voor het hypercartijdperk gepresenteerd. Jim Glickenhaus, die volgend jaar op de Nürburgring met een gloednieuwe SCG 004c racet, wil ook aan die andere 24 uursrace meedoen. Zijn wapen: deze SCG 007, een naam die vooral Aston Martin niet zo zou kunnen waarderen, gokken we. 

We krijgen alleen een voorproefje van wat komen gaat: een aerodynamische, ietwat ronde racer, met een 3.0 liter twin-turbo V6 onder de kap. Deze is goed voor ongeveer 650 pk op de achteras, en wordt geholpen door een KERS-systeem op de vooras, met zo'n 150 pk.

De SCG 003 racet eveneens met een (Honda) twinturbo V6. Qua looks zeggen we het eerste dat ons te binnen schiet: Alfa Romeo-velgen en een Ferrari F50-achtervleugel. Niet heel raar, gezien de voorliefde van the Glick voor Italiaanse racewaren - tenzij het een herboren Detomaso is. U mag er ook een vleugje Jag XJR 15 in zien overigens. Later meer!