Nyck de Vries pakt Formule 2-titel na overwinning in Sotsji

Nyck de Vries is kampioen geworden van de Formule 2. De Nederlander versloeg in Sotsji in een tactisch gevecht naaste belagers Nicolas Latifi en Luca Ghiotto. Door de zege is zijn voorsprong groot genoeg en kroont hij zichzelf tot kampioen.

HH-114549161.jpg

Nyck de Vries kan vandaag kampioen worden in de Formule 2. Nicolas Latifi is zijn grootste concurrent en de Canadees moet de Vries van een overwinning afhouden om te voorkomen dat de Vries kampioen wordt. De Nederlander start na een fantastische ronde in de kwalificatie op pole position, dus dat maakt het extra moeilijk voor Latifi.

De Vries maakt weergaloze start
De start is altijd belangrijk in Sotsji, vanwege de lange slipstream onderweg naar bocht 2. De Vries is fantastisch weg en trekt direct een gat ten opzichte van naaste belager en concurrent om de titel Nicolas Latifi. Door een crash van Artem Markelov, vervanger van Anthoine Hubert, ontstaat er een virtual safety car in de tweede ronde van de wedstrijd.

Luca Ghiotto, eveneens nog kanshebber voor de titel, hengelt zijn voorliggers ronde voor ronde binnen. Eerst haalt hij Latifi in voor P2 en daarna zelfs de Vries om de leiding over te nemen. De Italiaan rijdt op de hardere compound band, wellicht heeft dat er iets mee te maken. Ook Mick Schumacher is bezig aan een opmars en ook hij doet dat op de harde band. 

Pitstop de Vries en Latifi
In de zevende ronde is het zover: de Vries en Latifi leveren de zachte band op om naar de harde band te gaan. De Vries behoudt zijn positie ten opzichte van de Canadees en hij komt als tiende terug te baan op. 

Na een vrij rustig middenstuk zien we in ronde achttien ineens Mick Schumacher rondrijden met rook achter zich aan. Het lijkt erop dat de Duitser zijn race moet beëindigen. Als er een Safety Car of Virtual Safety Car zou volgen, zou het een groot voordeel kunnen zijn voor de nog niet gestopte coureurs. Gelukkig voor de Vries blijft deze situatie uit. 

De Vries pakt leiding terug
In ronde 24 is het zover: Luca Ghiotto, leider in de wedstrijd, duikt de pitstraat in. Kan de Italiaan de Vries achter zich houden? Het antwoord: nee. Ook Latifi en Deletraz gaan voorbij aan Ghiotto en zo is de volgorde: De Vries - Latifi - Deletraz. 

Ghiotto is aanzienlijk sneller dan de drie. Vrij gemakkelijk komt Ghiotto voorbij Deletraz en in de laatste ronde lijkt ook Latifi aan de beurt. De aanval komt echter niet en in de laatste ronde komt zelfs Deletraz hem nog voorbij. 

Vooraan domineert de Vries en kroont zichzelf tot wereldkampioen Formule 2 met een prachtige overwinning in Sotsji. Latifi wordt tweede en Ghiotto eindigt achter Deletraz op P4. 

Autosport
  • Hollandse Hoogte