Ferzuipception! Duikers vinden verzopen Ferrari in Amsterdam

Na de vezopen Ferrari in Londen is er meteen weer nat nieuws over een Italiaanse sportwagen. Nu uit Amsterdam, waar het zinken wat professioneler is aangepakt. De Amsterdamse Ferrari is een klassieker die al een tijdje kwijt was.

Ferrari Mondial

Duikers van de Amsterdamse brandweer ontdekten een paar weken terug een auto op de bodem van het IJ. Door het natrekken van het kenteken ontdekten de spuitgasten dat het ging om een Ferrari Mondial uit 1987, zo meldt AT5. De vondst werd eve stilgehouden, omdat de auto pas vandaag boven kon worden gehaald.

Met een kraan kwam de Ferrari tevoorschijn op de Javakade in de hoofdstad. De auto lag om zijn kop in het water en was bedekt met een flinke laag zand en slib. Uiteraard is de politie van vondst in kennis gesteld. De diendes doen onderzoek naar het hoe en waarom. Het is natuurlijk mogelijk dat de auto 'per ongeluk' in het water gerold is, maar het kan ook zijn dat ze een misdrijf op het spoor zijn.

Laten we hopen dat het geen gewoonte wordt dat alle Ferrari's in een bak water (of in een vlammenzee) eindigen. Twee gevallen van Ferzuipception op een dag is wel genoeg.