Alle 10 Formule 1-teams blijven tot 2026

Hoera. Formule 1 is gered. Althans tot en met 2025. Alle tien de teams hebben gisteren en vandaag het vernieuwde Concorde Agreement ondertekend. Dat houdt in dat de tien teams in principe door blijven rijden.

F1 Coureurs

Eind dit jaar verloopt het huidige Concorde Agreement, de overeenkomst tussen de organisator van de Formule 1 (FOM), de FIA en de teams die meerijden. Er staan dingen in over de regels, over de verdeling van geld en de richting van de sport. De onderhandelingen hebben altijd iets van een Europese top, waarin iedereen wat anders wil. Ferrari wil een vetorecht, Haas wil meer geld en Mercedes wil gewoon alles winnen.

McLaren was gisteren de eerste die verkondigde de overeenkomst te hebben ondertekend. Kort daarop volgden Ferrari en Williams. Op woensdagmorgen brengt de Formule 1 zelf het nieuws naar buiten dat ook de overige zeven teams hun krabbel onder het contract hebben gezet. Het blijft dus bij tien.

Over de inhoud van de Concorde Agreement zeggen de partijen niet veel. Onderdeel van de deal is in ieder geval dat de nieuwe regels echt gaan komen. Eerder dit jaar werd de invoer van die regels echter wel verschoven van 2021 naar 2022. Dan komen er een budgetcap, aerodynamische wijzigingen aan de auto's en nieuwe motorregels.