Record: $2.000 voor een stukje Tesla

Afgelopen week werd Elon Musk de op twee na rijkste man op de planeet. Hij kan er de beleggers in Tesla voor bedanken, dankzij hun koopwoede stijgt het aandeel in de autofabrikant maar door. Gisteravond ging het aandeel door de grens van $2.000,-

Tesla

Met een prijs van ruim $2.000 is het voor de simpele belegger al zo goed als onmogelijk om mee te doen met de astronomische prijsstijgingen bij Tesla. Elon Musk heeft voorlopig de strijd gewonnen van de shortsellers die dachten dat hij nooit met de Model 3op de proppen kon komen. Inmiddels worden er in Shanghai duizenden van die auto's gebouwd, is er een fabriek bij Berlijn in aantocht en wordt ook in Texas aan een nieuwe fabriek gebouwd. Niet gek, voor een bedrijf dat een paar jaar gelden nog miljoenen dollars per dag verstookte om niet om te vallen.

Record

Gisteren behaalde Tesla weer een magisch doel: het doorbreken van de $2.000-barrière. Niet veel bedrijven waren ooit zoveel waard per openbaar verhandelbaar eigendomscertificaat. En de stijging die het aandeel NSDQ:TSLA in de afgelopen maanden doormaakte is bizar. Op 1 januari (2 januari) kon u instappen in de elektrische wagens voor $430,26. U had nu dus al 400% rendement kunnen hebben. Tamelijk bizar, en er is ook geen directe aanleiding voor aan te wijzen. Ja, de auto's verkopen goed, maar zo spectaculair is dat ook weer niet. Ook andere autofabrikanten verkopen gewoon auto's.

Bij de dames en heren van Quote kunt de poll invullen: gaat het aandeel nog verder als een SpaceX-raket, of is de autopilotcrash aanstaande?