Goedkopere Jaguar I-Pace: even ver en minder bijtelling

Jaguar heeft een nieuwe goedkopere versie van de I-Pace gepresenteerd. De Jaguar I-Pace EV320 heeft dezelfde batterijen als zijn sterkere broer, maar minder pk's en een lager prijskaartje. Handig.

Jaguar I-Pace

Om maar met de deur in huis te vallen: het nieuwe model Jaguar I-Pace is er vanaf €65.990,- en dat levert een netto bijtelling van €326,- per maand op. In de auto ligt een 90 kWh accupakket dat een WLTP-range van 470 kilometer oplevert.

Wat is dan het verschil tussen de eerdere versie van de I-Pace en deze? De motoren. In de versie die tot nu toe te koop was ligt een aandrijflijn die goed is voor 400 pk en die heette dan ook EV400. Jaguar gebruikte de aanduiding eigenlijk nooit, omdat er toch geen andere motor leverbaar was. Nu is er dus een versie met 80 paarden minder en die heet nu EV320. Laden kan met 11 kW dankzij de driefasenlader die ook in dit model ligt. Een lege batterij is dan in 8,6 uur weer vol volgens Jaguar.

Uiteraard is het mogelijk om de auto met allerlei pakketten aan te kleden, maar dan wordt hij weer duurder. En dat is natuurlijk vervelend voor de bijtelling.