Peugeot 5008 zevenzitter is vernieuwd

Peugeots succesvolle SUV 5008, de compact ogende gigantische zevenzitter, heeft na de 3008 een facelift gehad.

Peugeot 5008

Met 9.500 exemplaren op de Nederlandse weg, en 300.000 stuks in het totaal, is de Peugeot 5008 een succesvolle auto te noemen. Voor de Fransen is het dus van belang om niet teveel te veranderen tijdens de facelift, want waarom zou je een succesnummer aanpassen? De vernieuwde 5008 ziet er dus nog steeds hetzelfde uit, maar dan een tandje strakker. En er zijn uiteraard wat vernieuwingen onderhuids te bekennen.

Meest in het oog springende wijzigingen: een nieuw ontworpen front, nieuwe Full LED-achterlichten, nieuwe carrosseriekleuren en het nieuwe ‘Black Pack’ optiepakket. Binnen is de Peugeot i-cockpit nu voorzien van de nieuwste versie met een 10 inch touchscreen. Voor de bestuurder zit een 12,3 inch digitaal dashboard.

Aan de voorkant van de auto is het meteen te zien dat Peugeot kiest voor de frameless grille die ook de 508 en de 208 al hadden (en de 3008 eerder deze week kreeg). Boven de grille staat voortaan 5008, zoals ook vroeger uw (vaders) Peugeot had. De versies GT en GT Pack zijn te herkennen aan een specifieke grille met een uniek designpatroon. Naast de grille hebben ook de koplampen een vernieuwd design. Elke variant heeft LED-lampen, maar er is een optie om full-led te gaan met bochtverlichting om om de hoek mee te kunnen kijken. Ook nieuw: ‘Foggy Mode’, een functie die de mistlampen heeft vervangen. Het is geïntegreerd in de Full LED koplampen en schakelt de dimlichten met verminderde intensiteit in zodra de mistachterlichten worden geactiveerd.

Wie kiest voor een automatische versnellingsbak, krijgt vanaf nu ook standaard de driving mode selector: de bestuurder kan kiezen tussen de rijmodi Normal, Sport en Eco. Wie voor een hybride gaat heeft: Electric (de opstartmodus), Hybrid, Sport en 4WD (alleen bij HYBRID4 300).

Motoren

Benzinemotoren:
- PureTech 130 S&S handgeschakeld
- PureTech 130 S&S EAT8 automaat
- PureTech 180 S&S EAT8 automaat.

Dieselmotoren:
- BlueHDi 130 S&S handgeschakeld
- BlueHDi 130 S&S EAT8 automaat.

De vernieuwde Peugeot 5008 staat vanaf eind dit jaar bij de dealers en Peugeot voegt ook nog even toe dat de auto wordt gebouwd in Frankrijk.