Passat Killer: Volkswagen presenteert Golf 8 Variant en Alltrack

Volkswagen heeft eindelijk de stationwagen versie van de Golf 8 gepresenteerd, De Variant is weer gegroeid en lijkt grote broer Passat overbodig te maken. Met de vierwielaangedreven Alltrack komt er ook een model bij.

Passat Killer: Volkswagen presenteert Golf 8 Variant en Alltrack

Volkswagen heeft na lang wachten de Golf 8 in stationwagen vorm gepresenteerd. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, is het model sterk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. De wielbasis is met 51 mm verlengd, waardoor ook de interieurruimte kon groeien met 48 mm. Overall is de Variant 4633 mm lang, 66 mm langer dan de 7. Ook lijkt de auto door de extra lengte platter dan het oude model.

Met 611 liter bagageruimte heeft de Golf zes liter meer dan voorheen. Wanneer je de achterbank volledig neerklapt groeit de beschikbare ruimte to 1642 liter, een toename van 22 liter. Mocht je de handen vol hebben terwijl je naar de auto toeloopt, dan kun je gebruik maken van de automatisch openende achterklep door met je voet voor de achterbumper langs te bewegen.

Motoren

Net als bij de hatchback zet Volkswagen voor de Variant en Alltrack in op elektrificatie en schonere dieselmotoren. Het mild hybride eTSI-systeem combineert een bescheiden direct ingespoten turbo benzinemotor met een 48 volt startmotor/dynamo en 7-traps DSG automaat voor maximale efficiëntie. De bekende TDI-motoren zijn gemoderniseerd met dubbele SCR-katalysatoren die de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) moeten tegengaan. Welke motoren precies leverbaar zijn is nog niet bekend.

Features

De Golf wordt leverbaar in vier uitrustingsniveaus: de kale, naamloze Golf, de Life, Style en R-Line. Tot de standaarduitrusting behoort Lane Assist, Front Assist met City Emergency Braking System en Pedestrian Monitoring, een systeem dat tegemoetkomend verkeer ziet als je afslaat, het XDS elektronisch sperdifferentieel, Car2X verkeers-waarschuwingssysteem, Keyless Start en automatische LED-verlichting.

In het interieur is het Digital Cockpit Pro digitale instrumentatiepaneel altijd aanwezig. Een 8.25-inch touchscreen bedient het infotainment-systeem, dat beschikt over We Connect en We Connect Plus online services and functies. Verder zijn een multifunctioneel stuur, Air Care Climatronic automatische airco en Bluetooth standaard.

Alltrack

Met de Alltrack voegt VW een derde naamplaatje toe aan de Golf-lijn. Voor het eerst wordt de stoerdere vierwielaangedreven versie aangeboden als afzonderlijk model. Behalve dikke plastic bumpers en het 4Motion-systeem is de Alltrack echter niet wezenlijk anders dan de Variant. Wel is een trekgewicht van 2000 kilo aantrekkelijk voor mensen met paarden of caravans.

Kannibalisme

Met de nieuwe Golf 8 Variant heeft Volkswagen een auto neergezet die zijn grote broer overbodig lijkt te maken. De huidige Passat is slechts 140 mm langer, 62 mm breder, 66 mm hoger en biedt maar 180 liter meer bagageruimte. Met een lagere prijs en lager gewicht is de Golf voor veel mensen waarschijnlijk een goed alternatief geworden.

Pre-sales voor de nieuwe Variant en Alltrack beginnen vandaag in Duitsland. De rest van Europa zal snel volgen.

Nieuws
  • Volkswagen