Haal een lekker goedkope Ferrari 250 GTO

Ferrari-fan maar geen multimiljardair? Deze voordeelknaller is de ideale oplossing.

Haal een lekker goedkope Ferrari 250 GTO

De Ferrari 250 GTO geldt als een van de meest begeerlijke auto's op aarde. Met beeldschoon handgeklopt bodywork, de prachtig klinkende drieliter Colombo V12 en een rijke racehistorie is het een van de beste Ferrari's ooit gemaakt.

Helaas betekent dat tegenwoordig ook dat het ding niet te betalen is. Een originele GTO is vandaag net zoveel waard als de begroting van de gemiddelde bananenrepubliek. In 2018 werd chassisnummer 4153GT verkocht voor niet minder dan zeventig miljoen Amerikaanse dollars.

Budget GTO

Voor degenen die geen multinational leiden in hun vrije tijd is er gelukkig een alternatief. Via Marktplaats is er bij Autobedrijf Robert Wagner Classic & Special Cars in Veenoord namelijk een 250 GTO te vinden voor slechts 49,900 euro.

Nog geen procent van de waarde van een originele! Maar hoe kan dat dan? Zoals zo vaak gaat het om een replica. Dit keer echter niet op basis van een Pontiac Fiero of een Peugeot 406, maar een heuse Datsun. Om specifiek te zijn een 260Z uit 1977. Gezien de layout van de echte GTO een veel betere keus dan de eerder genoemde replica-koningen.

Kwaliteit

Op het eerste gezicht lijkt de afwerking van de Ferrari-bodykit een stuk beter te zijn dan gebruikelijk bij replica's. De Datsun ziet er niet eens zo beroerd uit met een GTO-jurkje aan. Zelfs in het interieur is zo te zien veel tijd gestoken.

Een houten Nardi-stuur, zwart leren stoelen met rode biezen, diamant-patroon op de transmissietunnel en zelfs een echte gated shifter voegen Italiaanse flair toe aan het oude Japanse plastic. De Z-GTO heeft zijn 160 pk 2,6 liter zes in lijn en handgeschakelde vijfbak behouden, dus met het geluid en de beleving zit het ook wel snor.

Mocht je interesse gewekt zijn dan kun je hier een kijkje nemen of misschien zelfs een bod doen. Goedkoper dan dit wordt het niet snel.

Algemeen
  • Marktplaats