Robin Frijns trekt zich terug uit N24 met 'griepachtige infectie'

Audi Sport rijder Robin Frijns heeft zich terug moeten trekken uit de 24 Uur van de Nurburgring. De Nederlander kampt met griepachtige symptomen en voelt zich te zwak om te racen.
Robin Frijns trekt zich terug uit N24 met 'griepachtige infectie'

Nederland is een van de grootste kanshebbers op de eindoverwinning tijdens de 24 Uur van de Nürburgring kwijt. DTM en Formule E-coureur Robin Frijns zou aan de start van de legendarische race komen met de #3 Audi Sport R8 LMS Evo in de SP9-klasse.

Na twee kwalificatiesessies is het raceweekend echter al over voor de Limburger. Een korte statement vanuit Audi bevestigde dat hij teamgenoten Mirko Bortolotti, Christopher Haase and Markus Winkelhock niet langer zou kunnen versterken.

Geen corona

In een statement op zijn Facebook-pagina laat Frijns weten diep teleurgesteld te zijn met de situatie. Een test wees uit dat de Nederlander niet besmet is met het coronavirus, maar vanwege agressieve griepverschijnselen besloot hij samen met het team om toch de handdoek in de ring te gooien:

"Niet het nieuws dat ik wilde delen. Helaas zal ik de grootste race van het jaar missen. Omdat ik de griep en me zeer zwak voel hebben Audi Sport en ikzelf besloten dat ik niet deel ga nemen. Aangezien dit de moeilijkste race is die je kunt doen zal het nooit goed aflopen als je niet 100% fit en gefocust bent. Ik voel me rot voor het team en mijn teamgenoten. Ik wens het team en alle andere deelnemers veel geluk. Hou het veilig! Ik zal gaan kijken.

Robin Frijns.

Na de exit van Robin Frijns en de hard crash van Yelmer Buurman tijdens de kwalificatie gisteravond zijn de twee grootste Nederlandse kanshebbers helaas buiten spel gezet. Wel kunnen we nog hopen op Milan Dontje in de tweede Car Collection Audi R8. In lagere klassen hebben Tom Coronel en Ricardo van der Ende ook kans op een klasse overwinning. Gewoon kijken dus!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f911fb13ba0a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });