Bottas: 'kon Hamilton niet inhalen door een dikke bij'

Valtteri Bottas claimt dat zijn inhaalpoging op Lewis Hamilton in de openingsronde van de Grand Prix van Rusland verstoorde werd door een 'grote bij' die tegen zijn helm sloeg. Het insect heeft voor de actie geen penalty gekregen.

Bottas: 'kon Hamilton niet inhalen door een dikke bij'

Mercedes-coureur Valtteri Bottas ligt de laatste tijd onder vuur. De Fin schiet bij het team vaak tekort in vergelijking met Lewis Hamilton. Tijdens races ontbreekt het Bottas ogenschijnlijk aan de vechtersmentaliteit die nodig is om kampioen te worden. Vooral op Monza kwam hij niet goed uit de verf. Lange tijd stond hij zelfs achter Red Bull Racing's Max Verstappen in het kampioenschap.

'A massive bee'

Op zijn favoriete baan scoorde Valtteri gisteren echter weer eens een overwinning na een dubbele penalty voor Hamilton. Al bij de start had hij Lewis voorbij willen streven, maar een 'massive bee' stak daar volgens hem een stokje voor, zo verklaarde hij tegenover Autosport:

"Ik wist dat de start de eerste kans zou zijn. Eigenlijk was de start een beetje verstoord omdat er een gigantische bij of zoiets mijn vizier raakte toen ik aan het remmen was. Ik kon niet echt zien wanneer ik moest remmen. Dus daarom ging ik te diep."

Valtteri Bottas

Don't worry, bee happy

Bottas kwam met de schrik vrij en nam zijn gebruikelijke positie achter Hamilton aan:

"Ik wist dat het een lange race zou zijn daarna en met de medium band had ik kansen. Maar natuurlijk had Lewis penalties, dus zodra ik in schone lucht reed voelde ik dat de pace goed was en ik alles kon controleren.

Valtteri Bottas.

Nadat Hamilton zijn in totaal tien seconden bedragende penalty inloste had de Fin vrij baan en kon hij vrijwel onbedreigd naar de overwinning rijden. Hoe het met de bij afgelopen is, is helaas niet bekend.

Nieuws
  • Mercedes Petronas F1