KASSA. Ruim 200 app-aso's gepakt vanuit touringcar op A15

De A15 ten zuiden van Rotterdam werd de afgelopen dagen veilig gemaakt door een touringcar. Daarin zaten politieagenten die vanuit de hoogte bij trucks en automobilisten konden zien of ze op hun telefoon zaten te frunniken. Het was tweehonderd keer bingo.

Politie

Hoewel we natuurlijk geen grote aanhangers zijn van bekeurende politieagente, zijn we nog minder gecharmeerd van mensen die zitten te bellen of appen achter het stuur. Het is gewoon bloedlink, en voor je het weet is er een gigantisch ongeluk gebeurd op de snelweg. Daarom is de actie van de politie op de A15 bij Rotterdam best goed, al is het maar voor de bewustwording. Net zoals je niet dronken rijdt, rij je ook niet terwijl je je telefoon vasthoudt.

De touringcar van de politie reed drie dagen lang op en neer over de A15 tussen de Maasvlakte en Gorinchem. De agenten konden lekker schrijven, want ze zagen in het totaal driehonderd overtredingen. Althans, ze schreven zoveel processen verbaal uit. In 232 gevallen ging het om het vasthouden van een telefoon in de auto. Dat is genoeg om een bekeuring te krijgen (dus hang een beugeltje op en u bent in eens een stuk minder strafbaar).

Verder schreven de agenten bekeuringen voor het negeren van een rood kruis boven een rijstrook, het rijden over een doorgetrokken streep, het niet-dragen van een autogordel, rijden zonder geldig rijbewijs, onverzekerd rondrijden, te gladde banden en te donker getinte ramen. Hoe de speurneuzen vanuit hun bus kunnen constateren dat iemand rondrijdt met de gladde banden vertelt het persbericht niet.

Nieuws
  • ProShots