Ai corona! Toch geen publiek bij Grand Prix Turkije

De Grand Prix van Turkije zal toch achter gesloten deuren plaatsvinden. De lokale overheid heeft de vergunning om publiek toe te laten tot Istanbul Park ingetrokken uit vrees voor nieuwe corona-besmettingen.

Ai corona! Toch geen publiek bij Grand Prix Turkije

Het leek al zo optimistisch: de organisatie van de Grand Prix van Turkije meldde vrolijk dat er tot 100.000 man aanwezig kon zijn bij de race. Met een capaciteit van 220.000 was dat volgens organisator Vural Ak prima te doen. Helaas dacht de Turkse overheid daar toch anders over.

Meer besmettingen.

Reden voor het op slot gooien van Istanbul Park is het feit dat de besmettingscijfers in het land veel hoger ligger dan gedacht. Klaarblijkelijk werden mensen zonder symptomen die toch positief waren getest op het virus niet meegeteld in de officiële cijfers. Om de verspreiding van het virus verder te beteugelen wordt daarom de vergunning om fans toe te staan op het circuit ingetrokken.

40.000 tickets.

Op het moment van de aankondiging stond de teller al op 40.000 verkochte tickets. Wat er precies met die tickets gaat gebeuren is nog niet bekend. Istanbul Park werd al in 2012 van de kalender verwijderd en het is niet zeker of het circuit volgend jaar wederom een Grand Prix zal mogen houden. De tickets vasthouden als tegoed is dus waarschijnlijk geen reële optie.

Nieuws
  • Formula 1