Fastned en Tesla openen groot laadstation

Fastned en Tesla hebben bij Düsseldorf een groot gecombineerd laadstation geopend. De 28 oplaadpunten leveren stroom van zon- en windenergie. Ook is er de mogelijkheid om gezellig een bakkie te doen terwijl je EV oplaadt.

Fastned en Tesla openen groot laadstation

Laadpalenboer Fastned heeft in samenwerking met Tesla en Seed & Greet Ladepark Kreuz Hilden het grootste snellaadstation van Duitsland geopend. Onder het genot van een kopje koffie of thee bij het cafe kun je met 28 man tegelijk je elektrische auto volknallen.

Fastned vs Tesla

Dan moet je wel snel drinken: Fastned zegt dat alle acht oplaadpunten tegelijkertijd gebruikt kunnen worden, met een vermogen tot 300 kW. Zo kun je in slechts 15 minuten tot 300 kilometer actieradius bijladen. Het station is een combinatie van 8 Fastned oplaadpunten en 20 Tesla Superchargers.

Zo kun je dus meteen een vriendschappelijke discussie aangaan over welke EV nou toch echt de betere is. Al is de verdeling op dit moment wel wat ongelijk. Fastned zegt echter dat er rekening gehouden is met een potentiële uitbreiding naar maar liefst 22 stations, waardoor de verhouding wat eerlijk wordt.

Schone energie

Een batterij zonnenpanelen op het dak van het station moet ervoor zorgen dat de stroom die geleverd wordt zo groen mogelijk is. Fastned koopt bij andere leveranciers de overige stroom in, die ook opgewekt is via duurzame methoden.

De toekomst

Volgens Fastned CEO Michiel Langezaal is Ladepark Kreuz Hilden bedoeld als visitekaartje voor de groeiende EV-industrie. Langezaal hoopt dat landeigenaren zich realiseren dat de elektrische auto in opmars is en er veel meer van dit soort stations gebouwd moeten worden:

“Om het exponentieel groeiende aantal elektrische voertuigen van stroom te voorzien, hebben we veel grote snellaadstations nodig. Ik roep bij deze landeigenaren die deze visie delen op om contact met ons op te nemen, zodat we onze krachten kunnen bundelen en kijken of we een Fastned station op hun terrein kunnen realiseren. Samen bouwen we aan de infrastructuur van de toekomst! ”

Michiel Langezaal.

Mocht je geïnteresseerd zijn geworden en een kijkje willen nemen bij een stukje van de toekomst dan kun je Ladepark Kreuz Hilden vinden vlakbij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46 in de buurt van Düsseldorf.

Elektrisch
  • Fastned