Aznom Palladium: de enorme hyperluxe 'all-terrain limousine'

Tech miljardairs en oliesjeiks: uw strijdwagen is hier. De twee meter hoge, zes meter lange Palladium is perfect om in alle luxe op hoge snelheid door de woestijn van Abu Dhabi te knallen.

Aznom Palladium: de enorme hyperluxe 'all-terrain limousine'

Aznom Automotive kennen we vooral als verfraaier van bestaande productiewagens. Het Italiaanse designhuis is gevestigd in Monza en concentreert zich vooral op het creeeren van luxueuze en stijlvolle interieurs voor auto's zoals de Audi A1, Range Rover, McLaren MP4-12C en Dodge Ram. Ook wagen ze zich af en toe aan speciale one-offs die vaak niet verder komen dan een paar renders. Met de Palladium presenteert het bedrijf echter zijn eerste originele productiewagen.

'All-terrain Limousine'

De Palladium is geïnspireerd op de grote 'touring cars' van de jaren '20 en '30, toen alle luxe van de wereld niets kon veranderen aan de erbarmelijke staat van de toen nog onverharde wegen. Aznom heeft de auto daarom ontworpen als een extreem luxe limousine die in alle comfort over ruig terrein kan zoeven.

De noodzaak voor een grote bodemvrijheid en dikke offroad-banden heeft ervoor gezorgd dat de Palladium niet minder dan twee meter hoog is. Ook in de lengte is de auto niet bepaald bescheiden: de Aznom is maar liefst zes meter lang.

Voor de aandrijving van de kolos zorgt een 5,7 liter motor met twee turbo's, meer dan 700 pk en 880 Nm koppel. Hoeveel cilinders die motor heeft weet Aznom niet. De auto kan wisselen tussen twee en vierwielaandrijving afhankelijk van het terrein.

Ultieme luxe

De naam Palladium is afgeleid van zestiende eeuwse architect Andrea Palladio, bekend van zijn imposante landhuizen, en het kostbare metaal van dezelfde naam. Aznom wil de naam eer aandoen door het interieur luxueuzer te maken dan de meeste vijfsterren hotels. Enorme fauteuils en een bar voor het beste rozenwater mogen daarin natuurlijk niet ontbreken.

10 stuks

Aznom wil slechts tien exemplaren van de extreme offroad-limousine gaan bouwen. Elke Palladium zal ontworpen worden op basis van de specifieke wensen van de klant, waardoor alle tien uniek zullen zijn. Verdere details over de Palladium zullen tijdens selecte evenementen en shows in Italië in de loop van de herfst onthuld worden.

"We have designed this car by choosing artisanal manufacturing techniques that are disappearing, such as hand beating of the bodywork, combining them with technological production. The motorists, leather goods manufacturers, drivers, designers and planners who have worked on the project are the heirs of a tradition that has made Italian cars famous throughout the world. The presentation is scheduled for early autumn 2020 in a series of exclusive events between Italy."

Marcello Meregalli.
Nieuws
  • Aznom Automotive