VIDEO: MANIAC in Peugeot 406 richt ravage aan in Australië

Het lollige stukje in het oude Top Gear blijkt wederom op waarheid berust te zijn. Dashcams hebben in Australië de capriolen van een MANIAC in een Peugeot 406 vastgelegd. De Peugeot-rijder dacht het rijk alleen te hebben en een rij auto's in te kunnen halen in tegengestelde richting. Geen strak plan.

VIDEO: MANIAC in Peugeot 406 richt ravage aan in Australië

We kennen de sketch allemaal wel: James May en Jeremy Clarkson die een kijkje nemen in het dagelijks leven van de moderne Peugeot-rijder. De twee lolbroeken lieten met een vette knipoog zien dat het voor liefhebbers van het merk met de leeuw toch best stressvol is om op de weg te zijn met al die regels en andere weggebruikers.

Een paar dashcam videos uit Australië geven een schoolvoorbeeld van dit fenomeen. Vanuit een Holden Commodore Ute die keurig wil afslaan zien we ineens een Peugeot 406 met hoge snelheid over de neus heen klappen. MANIAC. Maar waar kwam dat Franse gebakje toch vandaan?

Beelden genomen vanaf de voorkant en achterkant van een Hyundai Santa Fe geven het antwoord. De Peugeot knalt met hoge snelheid in tegengestelde richting langs rij van zes auto's die staan te wachten op de bovengenoemde Commodore Ute, die ook nog eens een paardentrailer aan het trekken is. De bestuurder van de Hyundai kan de 406 maar net ontwijken en reageert op een foutloze Aussie-manier.

Soms hebben die oude clowns van (de goede) Top Gear dus toch gelijk..

Algemeen
  • Dash Cam Owners Australia