VIDEO | Trailer laatste aflevering Grand Tour neemt afscheid van Clarkson, Hammond en May

De laatste aflevering van The Grand Tour komt volgende maand uit. Dat betekent dat we definitief afscheid gaan nemen van het trio Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May.

Richard Hammon, James May en Jeremy Clarkson van The Grand Tour

Wie kent ze niet? Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May verschenen jarenlang op TV in alles wat ook maar een beetje op een auto leek. Het drietal maakte Top Gear tot een absoluut begrip, iets wat hun opvolgers nooit meer hebben kunnen evenaren. Nadat ze in 2015 het programma verlieten, sleepte Amazon Prime hen binnen om The Grand Tour te maken.

Het was duidelijk dat The Grand Tour het een stuk moeilijker had dan Top Gear. Aan het budget en de studio lag het niet, maar kwalitatief voelde het programma gewoon constant alsof het het succes van Top Gear probeerde te bereiken maar het steeds net niet haalde. Maar dat maakte het programma niet minder vermakelijk. De absurde stunts, de belachelijke wedstrijden, en de bulderende supercars maakten het nog steeds een erg leuke show.

In 2019 werd al duidelijk dat The Grand Tour zijn uiterste houdbaarheidsdatum ging bereiken. Clarkson kondigde aan dat het programma niet langer meer in een studio met een publiek zou worden gehouden - iets wat een jaar later toevallig toch niet meer had gekund door Covid-19. In plaats daarvan zou The Grand Tour zich volledig toespitsen op speciale afleveringen waarin het drietal door moeilijk begaanbare gebieden zou gaan met zwaar aangepaste auto’s.

En nu komt dus ook daar een einde aan. Na 22 jaar zetten Clarkson, Hammond en May een punt achter hun samenwerking. De laatste aflevering van The Grand Tour komt op 13 september uit. De aflevering draagt de naam “One for the road” en speelt zich af in Zimbabwe.

Bekijk hieronder de trailer voor de laatste aflevering van The Grand Tour.

Algemeen
  • NL Beeld / PA Images