Brad Pitt's F1-team gespot bij 'illegale test'

APX GP is terug! De bolide van Brad liet zich weer zien tijdens een clandestiene test op het circuit van Abu Dhabi.

Brad Pitt's F1-team gespot bij 'illegale test'

Het is nu al een tijdje stil rond de veelbesproken - maar nog altijd ongetitelde - Apple TV+ F1-film. Het project van Top Gun: Maverick-regisseur Joseph Kosinski, Brad Pitt en Lewis Hamilton was gedurende vorig seizoen flink in de publiciteit vanwege opnames tijdens de Grand Prix, maar door de acteursstaking in Hollywood liep de boel op de klippen.

Tegen de tijd dat er weer gefilmd kon worden waren enkele sponsordeals verlopen, waardoor al het verzamelde beeldmateriaal onbruikbaar geworden was.

"Illegale test"

Na een pijnlijk lange pauze werd de productie in januari voortgezet bij de 24 uur van Daytona, in samenwerking met een GT3-team. Van F1-gerelateerde opnames was echter nog geen sprake, tot nu toe.

De door het F1-team van Mercedes geprepareerde 'APX A24' werd recent namelijk gespot op het circuit van Abu Dhabi. Door het gebrek aan zichtbare camera's leek aangepaste F2-bolide hierdoor een in de F1 tegenwoordig ten strengste verboden test uit te voeren.

Nooit weggeweest

APX GP en Apple lijken zich dus op te maken voor een comeback op de grid. Tot dusver is er echter nog niets bekend over de Grand Prix waar het 'elfde team' mogelijk bij aanwezig zal mogen zijn dit seizoen.

Het team is overigens nooit echt weggeweest: op XTwitter houdt een trouwe stagiair namelijk een 'officiële' account bij van Expensify APX GP. Met behulp van photoshop en de foto's en resultaten van Mercedes lijkt het net alsof het een serieuze organisatie is.

De tijd dringt

Pitt op de set van 'Apex', New Syrna Beach, Florida.

Doordat het 2023-beeldmateriaal onbruikbaar geworden is en er kennelijk geen plannen zijn voor 2024 begint de tijd te dringen voor Apple.

Als de productiemaatschappij de belofte van realisme met echte beelden in wil lossen moet er binnen twee jaar nog een deal gesloten gaan worden met de F1. In 2026 zien de auto's er immers compleet anders uit.

Tegen die tijd heeft de techgigant wellicht toch de commerciële rechten van de sport in handen, waardoor het gebruik van oudere beelden geen probleem meer zal zijn.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots