Taycan-rijder komt pomp binnenrollen met 160+ (video)

Een 19-jarige dame in de Amerikaanse staat Michigan heeft zich op een ongelukkige manier in de kijker gereden. Samen met twee vrienden klapte ze met meer dan 160 kilometer per uur door een Shell-tankstation.

Taycan-rijder komt pomp binnenrollen met 160+ (video)

Het enorme acceleratievermogen van een krachtige EV kun je nog eens door verrast raken. Helemaal als je flink onder invloed bent. Dat laatste gold zeker voor een 19-jarige brokkenpilote uit Ann Arbor, Michigan.

De dame verloor op de vroege ochtend van 16 maar de macht over het stuur van haar Porsche Taycan, waarna de auto begon te rollen. Volgens de lokale politie had ze een snelheid van meer dan 160 kilometer per uur bereikt voordat het goed misging.

De Porsche rolde vervolgens zes keer en vloog daarbij door een Shell-tankstation. De bestuurster en een 19-jarige vriendin liepen lichte verwondingen op, maar een tweede passagier (20) verkeert nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De precieze toedracht van het incident wordt nog onderzocht. Een woordvoerder van de politie hamerde er nog wel even fijntjes op dat je ten alle tijden je gordel moet dragen. Dat was immers een van de grootste redenen waardoor het trio de vogelvlucht kon overleven.

Algemeen
  • Ann Arbor Police
  • Ann Arbor Police