Rechter: Testarossa is van Ferrari

Na jaren van procederen tegen een Duitser heeft Ferrari de merknaam Testarossa weer ferm in handen. Europa's hoogste EU-rechter heeft de Italianen na lang wikken en wegen in het gelijk gesteld.

Ferrari Testarossa

Het was een raar verhaal in 2017, toen bleek dat een Duitse rechter had bepaald dat Ferrari het alleenrecht op de naam Testarossa had laten verlopen. Volgens de Düsseldorfse rechter van het Landesgericht was Ferrari al vijf jaar niet genoeg bezig met de merknaam, waardoor zowel het Duitse recht als het internationale recht op de merknaam was vervallen.

Gelukkig voor de Italianen was er nog een hogere rechter voor handen. Die vermoedde dat het wel eens een lange zit kon worden met een tocht tot aan het Europese Hof van Justitie. Daarom stelde de volgende rechter in Duitsland maar een prejudiciële vraag aan het EU Hof. Vandaag hebben de rechters in Luxemburg hun hamers laten vallen en een oordeel geveld: Testarossa is van Ferrari en van Ferrari alleen.

Jammer voor Kurt Hesse uit Neurenberg, de man die de claim had neergelegd. Hij wilde kinderspeelgoed gaan maken met de merknaam. Kurt is overigens geen kleintje, hij is voormalig eigenaar van Carrera, het bedrijf van de slotracebanen.