Michelinsterrenchef is F1-gek: Back to Zandvoort

Wat doet een culinair artikel bij Autobahn? Tja, waarom maakt bandenfabriek Michelin een lijst met de mooiste restaurants van de wereld? Wij houden er in ieder geval van. En Rutger van der Weel van Katseveer in Wilhelminadorp heeft een Michelinster, dus als hij een Zandvoort F1-dessert heeft, dan bestellen we dat.

Back to Zandvoort

‘Onderweg’ naar de nieuwste editie van Lekker500 kwamen onze collega's van het culinaire tijdschrift dit sportieve dessert tegen van chef-kok Rutger van der Weel van restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp: Back to Zandvoort. Zo opvallend dat we het wel moesten delen!

Rutger is fervent racefan en volgt al meer dan 25 jaar de Formule 1. Hij raakte geïnspireerd door de opkomende populariteit van Max Verstappen, waar hij op ingespeelde met verschillende creatieve desserts.

In mei zou de Grand Prix plaatsvinden in Nederland, maar door de coronapandemie is deze helaas uitgesteld tot 5 september volgend jaar. Rutger had zijn dessert al in kannen en kruiken en besloot het dessert ondanks deze tegenslag voor Formule 1-fans toch op de kaart te zetten. In het dessert zijn typisch Hollandse smaken verwerkt zoals stroopwafel en drop. Verder zie je de oranje tribunes en de kerbstones van framboos en yoghurt.

Aan tafel kreeg het ‘Back to Zandvoort’-dessert de volgende uitleg:

“Onderop zie je het gras van dragon met daarop de Zandvoortse duinen van stroopwafel en drop. De oranje tribunes zijn van kumquat met links de Nederlandse vlag en het circuit. Rechts op de tribune hebben wij een knipoog naar Max, namelijk een gel van Red Bull en de stier van Red Bull met framboos. De kerbstones zijn gemaakt van yoghurt en framboos. Max is in de opwarmronde door de grindbak gereden en het grind is gemaakt van segmentjes van framboos.”

Rutger van der Weel introduceerde onlangs het dessert ‘Silverstone 2020’. Dit prachtige gerecht staat in Lekker500 editie 2021 die nu in de winkel ligt. Nog niet besteld? 'Race' dan snel naar lekker.nl/bestel!

Nieuws
  • Redactie Lekker
  •  Jan Carpentier