'Florida Man' rijdt achtwieler Silverado de zee in [VIDEO]

Het is weer eens raak in de domste staat van Amerika. Pick up fanaat en Florida Man kandidaat WhistlinDiesel verraste de lokale kustwacht door zijn gigantische Chevy Silverado de zee in te rijden. Met vier monstertruck-wielen op elke as kan de Chevy schijnbaar op eigen kracht drijven.

'Florida Man' rijdt achtwieler Silverado de zee in [VIDEO]

Er zijn soms van die ideeën die in de kroeg geweldig lijken, maar die je in de praktijk liever niet uitvoert. Althans, zo gaat dat voor mensen buiten Florida. De Amerikaanse staat is bekend om de meest bizarre nieuwsberichten, waardoor de "Florida Man"-headline tegenwoordige een populaire meme geworden is. In het laatste hoofdstuk van het Florida Man-verhaal vinden we Cody Detwiler, de man achter het YouTube-kanaal WhistlinDiesel.

Waarom niet?

Detwiler maakt normaal gesproken al aparte content rond grote Amerikaans pickups, maar zijn nieuwste stunt heeft gigantische proporties aangenomen. Het idee is simpel: pak een tot monstertruck omgebouwde Chevy Silverado en schroef er een extra set wielen aan. Met die extra lucht en waterverplaatsing krijgt de truck hopelijk genoeg drijfvermogen om niet meteen als een baksteen naar de bodem te keilen. Dat is nog eens wat anders dan een 6x6.

Het plan werkte perfect, maar de Silverado met de bijnaam "Monstermax" had wel de assistentie van een boot nodig om weer terug te komen naar het vaste land. WhistlinDiesel was goed voorbereid: er was zelfs een helikopter aanwezig voor de betere camerahoeken. De stunt wekte de nodige aandacht op van de kustwacht, politie en andere autoriteiten, maar wat Detwiler betreft is de missie geslaagd. Bekijk de video hieronder!

Algemeen
  • WhistlinDiesel, Nathan Johns via Facebook.
  • WhistlinDiesel