Honda gaat weer normaal doen met de Civic

Honda heeft de eerste beelden vrijgegeven van een prototype voor de nieuwe Civic sedan. Na een reeks modellen met steeds meer agressieve hoeken en vouwen lijken de Japanners het weer eens rustig aan te gaan doen.

Honda gaat weer normaal doen met de Civic

De Honda Civic werd lang gezien als een van de saaiste keuzes op de markt. Met een standaard Civic gaf je eigenlijk aan de wereld aan dat het je allemaal niet zoveel interesseerde waar je in reed. Ondanks briljante Type R-modellen kwam er maar langzaam verandering in dat imago. En dat zinde Honda totaal niet.

Scifi origami

Met de achtste generatie van de Civic probeerde Honda te breken met de trend. Scherpe hoeken, vouwen, driehoekige designelementen en een dashboard uit de Enterprise moesten het model spannend en futuristisch maken. Die trend zette Honda door met de negende en tiende generatie, met als toppunt de extreem drukke Type R.

De rust is terug

Met de elfde generatie lijkt Honda gas terug te nemen. De overbodige, afleidende stijlelementen zijn vervangen door elegante lijnen en vloeiende oppervlakken. Hierdoor wordt de Civic weliswaar een stuk anoniemer, maar het rustige ontwerp ligt wat ons betreft een stuk beter op het netvlies. Het prototype is de sedan, over het ontwerp van de in Europa meer populaire hatchback-versie is nog niets bekend.

De nieuwe Civic staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021. De huidige Civic sedan moet in Nederland minimaal €35.760 opbrengen. De verwachting is dat het nieuwe model ongeveer hetzelfde zal gaan kosten.

Nieuws
  • Honda
  • Honda