Honda verandert vriendelijke personenauto in racewagen

Honda heeft de nieuwste versie van de Acura Integra getoond. En waar de gewone versie een aangename personenauto is, is de nieuwe Integra een echte racewagen.

De nieuwe Acura Integra Type S van Honda

Momenteel is de Monterrey Car Week aan de gang, een festival in Amerika om alles met vier wielen en een motor te vieren. Meestal komen daar vooral krankzinnige supercars uit, zoals een auto geïnspireerd door Batman of een laatste eerbetoon aan de Pagani Zonda. Honda besloot hun voorbeeld te volgen met een raceversie van hun vriendelijke personenwagen.

De conceptcar is afkomstig van Acura, het luxemerk van Honda, en HRC, de raceafdeling van het merk. De nieuwe Acura Integra Type S HRC (een hele mondvol) is een raceauto vermomd als personenauto. Want waar de gewone Integra rustig en kalm is en geschikt voor elke situatie, is de HRC versie dat absoluut niet.

Om te beginnen heeft de HRC een speciale aerodynamische make-over gekregen. Elk aspect van het chassis, van het dak tot de bumper vooraan, is aangepast om sneller te kunnen gaan. De auto heeft meer luchtgaten om een betere doorstroom te hebben. Allemaal dingen die totaal irrelevant waren voor de gewone versie maar die cruciaal zijn voor een race-variant.

De HRC komt ook met gratis passagiers. Dat wil zeggen: de achterstoelen zijn al bezet. Daar zitten namelijk de speciale Pirelli racebanden die nodig zijn om de auto optimaal te laten gaan. De rest van de auto heeft ook de nodige aanpassingen gekregen om te kunnen racen. Een betere rolkooi, sterkere remmen en een betere racemotor.

Net als de Golf R die eerder deze maand zijn gezicht liet zien, is dit een raceauto die in de mal van een personenwagen is gegoten. En net als de Golf R zal de Integra HRC vooral op de racebaan optimaal te gebruiken zijn.

De HRC heeft ruimte voor speciale Pirelli banden achterin. (Bron: Honda)