Maserati maakt ons lekker met sneeuw-MC20

Via de "Fuoriserie"-Instagram account slinger Maserati graag wilde concepts de wereld in. De nieuwste is een MC20 die uitgerust is voor
Maserati maakt ons lekker met sneeuw-MC20

Met de MC20 heeft Maserati voor het eerst sinds de Bora en Merak uit de seventies weer een serieuze middenmotor supercar in de aanbieding. De 620-pk sterke Nettuno twin turbo V6 belooft indrukwekkende prestaties, maar hard gaan op een verharde weg gaat ook een keer vervelen. Het social media team van Maserati heeft daar echter al een antwoord op.

Gatto delle nevi

Via de Fuoriserie (Italiaans voor "op maat gemaakt") Instagram account heeft Maserati een aantal smakelijke renders het internet op geslingerd. Het gaat hierbij volgens de Italianen om een MC20 'Gatto delle nevi'. Vrij vertaald betekent dat 'snowcat', de benaming voor de rupsvoertuigen die gebruikt worden als vervoer rond de poolcirkel.

De renders laten een verhoogde MC20 op spijkerbanden zien, die voor het gemak voorzien is van een skirek op de motorkap. De auto is ideaal voor mensen die niet bang zijn om hun pepedure supercar smerig te laten worden, zo stelt Maserati. Helaas is de Fuoriserie account exclusief bedoeld voor interessante, spraakmakende concepten die nooit het levenslicht zullen zien. Althans niet vanuit de fabriek. Het is nu wachten tot een moedige MC200eigenaar zelf de Gatto delle nevi nabouwt. Jon Olsson, kijk je mee?