VIDEO. Bugatti Bolide is sneller, extremer en lichter

Een paar weken geleden toonde Bugatti de track-only bolide die ze toepasselijk Bolide noemen. Nu is het tijd voor wat meer beeld en een dikke video van de 1.850 pk sterke circuitwagen.
Bugatti Bolide

Op de dag dat de eerste man die door de geluidsbarrière vloog in de Bell X-1, Chuck Yeager, ons ontvalt, toont Bugatti meer van zijn nieuwe X-wing circuitwagen. De enorme achtliter quad-turbo W16, met een zeventraps DSG en vierwielaandrijving heeft de vleugels achterop om juist niet te vliegen. En in de buurt van de geluidsbarrière gaat de Bolide niet komen.

Desondanks is het een indrukwekkend geheel. Het is een vingeroefening en helaas geen auto die naar Le Mans komt. De enorme motor en de vierwielaandrijving zouden een eigen klasse nodig hebben om toegelaten te worden. Daarnaast is het de vraag of alles wel zo lang gemarteld kan worden.

De power to weight ratio van 670 gram per pk is in ieder geval extreem. Het zou goed moeten zijn voor een rondje Le Mans in 3:07,1 en de Nordschleife van de Nürburgring zou in 5:23,1 achter de rug moeten zijn. Helaas zijn dat fictieve waarden, we zijn benieuwd of Bugatti ze ook echt gaat proberen te halen. Ze sturen immers speciaal deze video om te toenen dat de auto echt bestaat.