Verrassing. Aandeel Aston Martin ineens 20x meer waard. Oh wacht

Bezitters van een pakket aandelen Aston Martin ($AMGDF) kregen vanmorgen een leuke verassing in hun beursapps. Hun aandelen in de autofabriek waren plots twintig keer zo veel waard. Althans zo leek het. Was het het Max Verstappen-effect van de winst van de laatste Red Bull Racing Aston Martin-Grand Prix?
Aston Martin

Het antwoord was voor beide opties een welgemeend 'NEEN'. Helaas pindakaas voor de effectenbezitters was er geen miraculeuze koerssprong geweest. Dat had dus ook niets te maken met de overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi. En niets met de uitvalbeurt van Sergio Perez in de laatste race waarin Racing Point nog geen Aston Martin Racing heet.

Reverse stock split

De oorzaak zat eerder bij een nog slapende bank. Wie naar zijn positie keek, zag ineens twintig keer zoveel waarde. Normaal gesproken zouden die allemaal ééntwintigste van hun waarde moeten vertegenwoordigen, maar in sommige apps leek het net alsof de koers was geëxplodeerd.

Wat slordig van de banken dat ze niet voorbereid waren op de aangekondigde nieuwe stock split. Wie kijkt in de documenten ziet nu dat Aston Martin ($AMGDF) vanmorgen een reverse stock split met een 20:1 ratio heeft uitgevoerd. In de bankapps van sommige beleggers (dank voor tips) leek het echter op een explosie.

Dankzij de reverse split is een aandeel in de autofabriek nu plotseling niet meer minder dan een dollar/euro/pond waard op de beurs. Het lijkt nu gewoon weer op een echt aandeel met een waarde van £14,56 (op het moment van schrijven). De losse auto's zijn gelukkig nog steeds duurder.

Zo ziet de koers er nu dus uit