Stig drift James Bonds Aston Martin DB5 [VIDEO]

Hoe dwars kan je met een klassieke Aston Martin DB5? The Stig zoekt het uit. Maar hoe klassiek is deze Aston?
Aston Martin DB5

Hoewel de nieuwe James Bond-film toch nog even op zich laat wachten, is de marketing rondom de flick gewoon in volle gang. Daarom mocht de Stig, van het beroemde BBC-programma Top Gear met de Aston Martin DB5 van 007 op pad. In zijn serie Stig Drifts is het tijd voor overdwars door de bocht met een klassieke Aston Martin.

Nou ja klassiek

Goed, klassiek is dus een groot woord. De DB5 draait al sinds Goldfinger mee in de James Bond-franchise, maar de geheim agent van MI6 rijdt niet meer het oude model aan gort. Dat staat immers veilig in het Louwman Museum in Den Haag.

Is dit dan een van de modellen van de Continuation Series die Aston Martin maakte? Die auto's zijn toch vooral gemaakt om veel geld op te leveren, en niet voor the Stig om mee te gummen op een verlaten stuk weg in een Engels bos? Correct, want het is ook niet een van de miljoenen kostende nieuwe ouwe Astons.

Dit is een van de echte filmauto's. Om echt lekker te rijden, hebben de stuntmannen gekozen voor omgebouwde BMW's M3. Het is een (inmiddels publiek) geheim dat onder de DB5-huid een BMW E46 M3 verstopt zit. Hoe dan ook, het levert een mooie video op.