Alpine hint naar nieuwe livery in Formule 1

Vanaf nu heet het Formule 1-team van Renault niet meer Renault, maar Alpine. Zonder de immer positieve Victor Muller die Cyril Abiteboul heet, gaat het merk op jacht naar nieuwe kansen in het wererldkampioenschap.

Alpine F1

Veertig jaar lang was Renault (af en aan) in de Formule 1 aanwezig als Renault Sport. Vanaf 2021 gaat het team door het leven als de Bretonse sportwagenfabrikant Alpine. Het Alpine F1 team moet daarnaast uitstralen naar de auto's uit Dieppe. Er komen twee nieuwe modellen van Alpine om de investering in de Formule 1 mee terug te verdienen. Die auto's worden overigens niet hybride, zoals de F1-wagens, maar volledig elektrisch. Tja, dat is logisch.

Het gaat om een accu-auto die een hot hatch in het """B-Segment""" wordt. We hebben het even voor u gegoogled en dat betekenen een auto van het maatje Renault Clio of Zoe. Daarnaast komt er een """C-Segment""" Sports Cross Over. Zucht, dat blijkt het formaat Renault Scénic, Mégane, of Kadjar te zijn (of een Porsche Macan).

Livery

Alle productiewagens even opzij schuivend, kijken we naar de teaser livery plaagverflaag van de nieuwe F1-wagen. De auto is toepasselijk gefotosoept op een bergweg in de Alpen. Het geel van Renault is de deur uit geworpen door de tekenaars. In plaats daarvan is het blauw, wit, rood van de Franse vlag gekomen. Niet geheel toevallig wil het team er ook mee naar de Engelse Union Flag verwijzen, aangezien het F1-team in Engeland huist.

Zoals gezegd is dit schema slechts een plaagstootje: "Talrijke variaties op dit schema zitten nog in het vat voor andere modellen voor de autosport," aldus designbaas Antony Villain van Alpine. Het team gaat volgend jaar racen zonder anti-held Cyril Abiteboul. De Fransman moest eerder deze week het veld ruimen.

Nieuws
  • Alpine