Nederlandse miljonair koopt snelste Bugatti Chiron aller tijden

Het Rotterdamse Quote 500-lid Michel Perridon is verzot op Bugatti's. De miljonair had al een rijtjes Veyrons, kocht als eerste een Chiron, maar hij heeft nu ook de Chiron Super Sport 300+ besteld. De snelste productiewagen ter wereld.

Chiron Super Sport 300+

De grootgeldzoekers van zakenblad Quote wisten te achterhalen dat Rotterdammers Michel Perridon één van de dertig gelukkigen is die €3,5 miljoen bij Stephan Winkelmann mag inleveren. In ruil voor dat monsterbedrag krijgt Perridon, die zijn fortuin vergaarde met het opbouwen en verkopen van computeraccessoirebedrijf Trust, de sleutels van een Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Die naam staat voor het feit dat de auto meer dan 300 mijl per uur kan rijden, wat weer gelijk staat aan bijna 500 kilometer per uur. Het record werd een paar weken terug gezet door Bugatti's testcoureur Andy Wallace gezet op testbaan Ehra-Lessien in Duitsland.

Volgens Quote maakte Michels zoon Don Perridon de aankoop van de Chiron Super Sport 300+ met bouwnummer vijf bekend op Instagram. Het bericht verdween daarna snel, maar de rekenmeesters hadden toen al een screenshot getrokken. 

Michel Perridon vindt dat wie het breed heeft, het ook breed moet laten hangen (je bent langer dood dan dat je leeft) en vindt belasting betalen een mooie bezigheid. Zo hebben de meeste van zijn vier Bugatti's gewoon Nederlandse platen, wat hem een godsvermogen aan BPM heeft gekost. Ook zijn inmiddels verkochte jacht van 45 meter voer gewoon met een Nederlandse driekleur op de achtersteven: dat kost veel belasting, en dat is de reden dat de meeste jachten op de Britse Maagdeneilanden zijn geregistreerd. Het is echter de vraag of Perridon de BPM op een €3,5 miljoen kostend circuitmonster gaat aftikken.