Charles Leclerc pakt pole voor GP van Singapore, Max Verstappen start van P4

De Ferrari's zijn ook in Singapore supersnel, maar Charles Leclerc is de snelste van allemaal. Max Verstappen start morgen vanaf de vierde plaats, met voor hem naast Leclerc ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Max Verstappen

De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore is niet heel erg spannend, maar het is wel opvallend dat de Ferrari's ineens supersnel zijn. De wagens van Mercedes

Q1: Mercedes is snel

Het is -uiteraard- donker als de kwalificatie in Singapore begint. Onder de lantaarnpalen rijdt Charles Leclerc meteen weer snoeihard, zoals hij vanmorgen ook de derde vrije training domineerde met zijn Ferrari. De tweede snelste tijd is voor Max Verstappen, maar hij staat wel ruim een halve seconde achter de Ferrari. Ook Sebastian Vettel is snel, en hij zet zijn Ferrari voor de auto van Verstappen. Aanvankelijk lijken de Mercedessen geen antwoord te hebben, maar in de tweede run rijden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton de tijden van de twee Ferrari's uit de boeken. De twee Red Bulls en de twee Ferrari's hebben echter besloten dat hun eerste run snel genoeg was en blijven binnen, terwijl de rest van het veld een snellere tijd probeert te rijden.

Opvallend genoeg rijdt Pierre Gasly in zijn Toro Rosso nagenoeg dezelfde tijd als Alex Albon in de Red Bull weet te rijden.

Out: KVY, STR, GRO, RUS, KUB

Q2: Ferrari is snel

De tweede kwalificatiesessie begint met vijf man minder en gaat eigenlijk verder waar Q1 stopte: Mercedes en Ferrari zijn sneller dan de Red Bull van Max Verstappen. De Nederlander weet zijn auto echter op de derde plek in een Ferrari, Mercedes/Mercedes, Ferrari-sandwich te zetten. Lando Norris is met zijn McLaren de beste van de overige auto's.

Als er nog ongeveer drie minuten te gaan zijn rijdt het veld naar buiten voor een tweede run. Het is even dringen op de baan, met helemaal achteraan in het rijtje Max Verstappen en Nico Hulkenberg. De snelste tijd is voor Charles Leclerc, die net iets harder rijdt dan Sebastian Vettel. Derde tijd is voor Lewis Hamilton, vierde is Verstappen voor Bottas.

Out: PER, GIO, GAS, RAI, MAG

Q3: Top Ten Shoot-out

Zoals gebruikelijk zijn alleen de snelste tien rijders op de baan, maar dat geeft nog steeds af en toe wat ophopingen, zoals we ook twee weken terug in Monza zagen. In de eerste run zijn de twee Ferrari's weer erg snel, dan is het Max Verstappen en daar achter pas de auto's van Mercedes. Heeft Ferrari ineens het raadsel van de supersnelheid opgelost?

Nico Hulkenberg is de eerste die voor zijn tweede run naar buiten rijdt, gevolgd door Sebastian Vettel en Max Verstappen. Sebastian Vettel breekt zijn snelle ronde af, Max Verstappen verbetert zijn tijd niet en blijft P3. Charles Leclerc verbetert zijn tijd en hij pakt de Pole af van zijn teamgenootje. Dan is het ook Lewis Hamilton die sneller gaat dan Vettel. 

  1. Charles Leclerc
  2. Lewis Hamilton
  3. Sebastian Vettel
  4. Max Verstappen
  5. Valtteri Bottas
  6. Alexander Albon
  7. Carlos Sainz
  8. Daniel Ricciardo
  9. Nico Hulkenberg
  10. Lando Norris