Tesla-politieauto moet achtervolging staken: batterij leeg

Een Tesla Model S van de politie Fremont heeft afgelopen vrijdag met het schaamrood op de kaken een achtervolging moeten afbreken. De reden: geen lading meer in de batterijen, omdat iemand vergeten was de auto te laden.

Tesla Model S

De auto - een Model S 85 uit 2014 - maakt deel uit van de politievloot in Tesla's home town Fremont. De elektrische auto wordt ingezet naast de reguliere vloot, als een pilot en wellicht ook een beetje als imagobouwer. Naast de Tesla is ook een Prius en een hybride Ford Fusion in gebruik.

Normaalgesproken redt de Model S het met gemak tot het einde van een dienst, met zo'n 40-50 procent lading over, maar dit keer had iemand hem niet geladen voordat de dienst van agent Jesse Hartman begon. Toen hij een voortvluchtige verdachte achtervolgde met snelheden tot 200 km/u, was het snel bekeken. Hartman moest zijn Tesla met nog 9 km (6 mijl) aan bereik langs de kant van de weg zetten. Gelukkig doen agenten in de VS zelden alleen een achtervolging, en dus konden collega's met benzine-auto's inspringen. Een politiewoordvoerder verklaarde tegen lokale media:

"The Tesla wasn't fully charged at the beginning of the shift. This unfortunately happens from time to time even in our vehicles that run on gas, if they aren't re-fueled at the end of a shift."

Hartman haakte af op dit stukje Interstate 680, ten noordoosten van Fremont. Het is niet bekend of hij met zijn resterende bereik nog een lader of supercharger heeft kunnen bereiken. De voortvluchtige boef crashte zichzelf uiteindelijk eenzijdig de bosjes in.

Ook Nederland heeft een politie-Tesla

Overigens is dit geen only in America-verhaal, want ook onze kit heeft een Tesla Model S, en een leukere bovendien. Op onderstaande foto, die we van de vrienden van Dumpert in de handen gedrukt kregen, ziet u een onopvallende witte 100D. Locatie: afrit Zwijndrecht. Wees dus op uw hoede!