Porsche introduceert derde model elektrische Taycan: 4S

Nog voordat u er ooit één op de weg bent tegengekomen introduceert Porsche al het derde model van zijn eerste elektrische auto. Na de Taycan Turbo en Turbo S is het nu tijd voor de Taycan 4S.

Porsche Taycan 4S

Gelukkig heeft Porsche ervoor gekozen om zijn elektrische auto te voorzien van namen waarvan iedereen de betekenis begrijpt. Dus komt het bedrijf niet met nieuwlichterij met nummers die het koppel of het aantal pk's aanduidt, maar gewoon met een 4S als ze een auto op de markt brengen die vergelijkbare elektrische prestaties levert als de benzineversies voorheen brachten.

De Taycan 4S is de 'gewonere' Taycan, na de Turbo en de Turbo S (het wachten is nu nog op de Taycan 4). In deze is de standaard Performance accu van 79,2 kWh gemonteerd waarmee de motoren 390 kW/530 pk in overboost leveren. Wie dat niet genoeg vindt kiest voor de Performance Battery Plus (93,4 kWh) uit de Turbo en Turbo S en krijgt 420 kW/571 pk in overboost op de vier wielen. Ze leveren de auto vanuit stilstand een acceleratie van 0-100 kilometer per uur in 4,0 seconden op en een top van 250 kilometer per uur.

Porsche schrijft een waanzinnig mooi verhaal over de elektrische uitrusting van de auto. WIj zijn zodanig onder de indruk dat we het integraal copy-pasten (lees: elektromotoren zijn veel te moeilijk voor de dinosaurus die dit verhaal tikt): "De permanent-synchroon elektromotor op de achteras is met een actieve lengte van 130 millimeter precies 80 millimeter korter dan de versie in de Taycan Turbo en Turbo S. De pulsomvormer die Porsche op de vooras van de Taycan 4S gebruikt, werkt met maximaal 300 ampère. Op de achteras is dat maximaal 600 ampère.

Met twee permanent-synchroon elektromotoren op de voor- en achteras en een 2-traps transmissie op de achteras deelt de vierwielaangedreven 4S de belangrijkste technische componenten met de Taycan Turbo en Turbo S. Hetzelfde geldt voor het intelligente laadbeheer en de aerodynamica. Met een CW-waarde van 0,22 levert die laatste een beslissende bijdrage aan een laag energieverbruik en daarmee aan een groot bereik."

Uiteraard is ook aan de buitenkant te zien dat u hier met een Taycan 4S en niet met een van de Turbo's te maken heeft. Hij krijgt zijn eigen wielen mee en heeft andere zijskirt en een zwarte diffuser. Uiteraard heeft deze Taycan ook de doorlopende lichtstreep achterop: het is tenslotte een Porsche met vierwielaandrijving.

De auto is meteen te bestellen en is er vanaf €109.900. Kopers kunnen de wagen vanaf januari 2020 bij de dealers verwachten.