VIDEO. Mercedes-AMG C63S crasht na liefdadigheidsevent Robert Doornbos

Aan het einde van de autobeurs 100% Auto Live in Rotterdam is een Mercedes-AMG C63S op Ford Mustang-wijze gecrasht. De bestuurder wilde indruk maken op de aanwezige autospotters en bewees dat rijkunsten niet te koop zijn.

Crash

Gisteren was in de Rotterdamse Ahoy' niet alleen de autobeurs 100% Auto Live, maar werd ook de Robert Doornbos Grand Prix afgewerkt. Het event stond in het teken van geld ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Doornbos is naamgever van de trapautorace voor kinderen omdat een van zijn kinderen te maken kreeg met kanker en in het ziekenhuis werd genezen.

Bij het wegrijden van het liefdadigheidsevenement hield een van de bezoekers zich niet aan de regels en dat kostte hem zijn Mercedes-AMG C63S. Op de video is te zien dat hij meerdere keren hard optrok voordat het echt mis ging. Wederom een les: voor trucs met een auto is het circuit uitermate geschikt. Daar staan in ieder geval geen bomen (en het publiek veilig achter vangrails).

We hopen overigens dat het niet deze Mercedes-AMG C63S 1st Edition van Max Verstappen was. Dat zou vrij zonde zijn van het 'museumstuk'.