Bizar sprintkanon: Jeep Grand Cherokee SRT8 heeft 1.200 pk

Mocht u iemand ooit moeten uitleggen wat de term 'over the top' betekent, dan kunt u diegene het beste dit artikel laten lezen. Wielenspecialist Ferrada toont een 1.200 pk sterke Jeep, met luchtvering en radicaal camber. Oh, en ze maakten er een moddervette video bij.

Jeep Grand Cherokee 1200 pk

De Grand Cherokee is van Zaimiam, een Jeep-connaisseur uit de VS. Hij liet hem tot 1.200 pk opkietelen door tuner EM Performance, met dank aan een - zo te horen behoorlijk flinke - supercharger én E85-brandstof: peut met 85 procent bio-ethanol dus. Het rode gevaarte rolt op 22 inch glimwielen, die dankzij luchtvering volledig in de carrosserie wegzinken. Lekker nuttig, in de zin van een klassieke terreinwagen, maar dat zijn SUV's al lang niet meer. We'll allow it.

Zaimiam spamt zijn Insta al weken vol met zijn nieuwe aanwinst, en daar geven we hem volledig gelijk in. Rest ons alleen nog het tonen van de plaatjes en de bruut in elkaar gezette video van de Grand Cherokee met bijna twee keer zoveel peekaa als een Trackhawk. En onthoud: power heb je kennelijk nooit genoeg.