Dumpertkijkers hebben pech: extreem lage brug wordt verhoogd

Iedereen kent hem wel, de 11 voet 8 inch-brug in het North Carolinese Durham. De video's van busjes en trucks die zich eronder klemreden of die hun hele ladings stukreden op de brug staan al jaren op de Dumperts van de wereld. Helaas is het binnenkort voorbij: de brug wordt verhoogd.

11foot8

Een brug met zijn eigen videokanaal, waar vind je die? In ieder geval in Durham (North Carolina), want daar bouwde iemand ooit een brug in een spoordijk zonder erbij na te denken dat je er ook onderdoor moet kunnen. Waar bruggen normaal rond de vier meter hoog zijn, is dit ding maar 11 voet 8 inch hoog, wat in normale maten 3,55 meter is. 

Kennelijk is het voor Amerikanen te moeilijk om borden te lezen, want er rijden zich continu trucks en huurbusjes vast onder het ding. Reden genoeg om er een webcam op te richten en de brug een eigen videokanaal te geven.

Helaas is het binnenkort voorbij met de crashvideo's, want het viaduct wordt verhoogd. Echt veel beter wordt het niet, want hij wordt nu 12 voet 4 inch, oftewel 3,73 meter. Kennelijk is het genoeg om een hoop problemen te voorkomen.

Gelukkig hebben we de archieven nog. Zodat u een miljoenmiljard oude crashes tegen die brug kunt terugkijken.