Overheid stopt je geld toe als je deze brug vermijdt

Forenzen in de buurt van Purmerend hebben de kans een extra zakcentje bij te verdienen. Rijkswaterstaat is namelijk bereid automobilisten te betalen om thuis te blijven. 

Overheid stopt je geld toe als je deze brug vermijdt

Als je geld wilt verdienen, moet je daar meestal het nodige werk voor doen. Voor mensen die dagelijks over de A7 bij Purmerend rijden gaat die vlieger echter niet op.

Als je kenteken in maart van dit jaar minimaal vier keer per week op die weg gesignaleerd is maak je namelijk kans op gratis geld.

Gratis geld

Dat heeft alles te maken met de ingrijpende renovatie en versterking die voor de brug gepland staat. Door wegversmallingen, geslotenverklaringen en afgesloten toe- en afritten wordt de reistijd aldaar immers met een uur verlengd.

In een poging de filedruk te verminderen biedt Rijkswaterstaat aan de automobilist 6 euro per dag om lekker thuis te blijven. Dat is dus 3 euro per 'beweging'.

Als je het koffieuurtje met je collega's toch echt niet kunt missen kun je ook voor 'alternatief' vervoer kiezen. Voor carpooling, de fiets of een ritje met de bus krijg je dus ook 3 euro per keer uitgekeerd.

300 euro

Zie je het OV helemaal zitten, dan kun je via Brug A7 ook een NS Altijd Voordeel abonnement cadeau krijgen. Daarmee heb je 40% voordeel op al je treinkaartjes.

In totaal is er in de onderhoudsperiode een nette 300 euro te verdienen. Toch een fijne opbrengst voor nul werk.

Nieuws
  • Rijkswaterstaat