Bizar: F3-coureur ramt conculega de muur in tijdens vrije training (video)

Een bijzonder incident tijdens de vrije training van de Formule 3. Na een incidentje tussen Nikola Tsolov en Alex Dunne eerder in de sessie besloot Tsolov zijn rivaal hardhandig een lesje te leren.

Bizar: F3-coureur ramt conculega de muur in tijdens vrije training (video)

De Formule 3 is bedoeld om jong talent klaar te stomen voor het echte werk. Een foutje hier en daar is dus te verwachten. In de aanloop naar de races op Albert Park ging ene Nikola Tsolov echter veel verder dan dat.

De Bulgaar stuurde zijn ART Grand Prix-bolide midden op een recht stuk vol tegen die van Alex Dunne aan. De voor MP Motorsport uitkomende Ier vond daarop meteen de muur, met grote schade en een vroegtijdig einde van de sessie tot gevolg.

De "racelijn"

Tsolov verklaarde dat hij Dunne gezien had, maar hem toch 'per ongeluk' raakte toen hij de racelijn opzocht. Die uitleg ging er bij stewards niet in.

De Alpine Academy-coureur leek namelijk een motief te hebben voor de actie omdat hij eerder in de sessie door de 18-jarige Dunne gehinderd was bij een snelle ronde.

De FIA achtte Dunne schuldig aan hinderen, maar stelde door de acties van Tsolov zijn straf bij tot een formele reprimande. Tsolov kreeg op zijn beurt een gridstraf van drie plaatsen en twee strafpunten op zijn licentie aangemeten.

Tikje op de vingers

De bijzonder milde straf voor Tsolov heeft voor verbazing en onrust gezorgd in de paddock en daarbuiten. Een op het oog doelbewuste aanslag op een andere coureur zou volgens velen met een diskwalificatie en uitsluiting voor de races bestraft moeten worden.

Omdat niet bewezen kan worden dat de move daadwerkelijk opzettelijk was komt de 17-jarige racer er echter met een tik op de vingers vanaf.

Autosport
  • FIA Formule 3