Jos Verstappen reageert: 'Hamilton voelt zich bedreigd door Max'

De GP van Mexico, afgelopen zondagavond, verliep voor Nederlandse fans ronduit teleurstellend. Wat wel tekenend is, is dat het na afloop wederom meer om de randzaken dan over de daadwerkelijke race ging. Zoals de harde woorden van Hamilton en Vettel over collega Verstappen.

Jos Verstappen

Met de overname van de F1 door liberty Media heeft Hollywood definitief zijn intrede gedaan in de koningsklasse. In Mexico werd besloten vol uit te pakken, met een Nederlandse top-DJ (Tiësto), een lift die de winnende auto plus coureur het podium op tilde, en een bloedirritante Mexicaanse Stig-ripoff, in de vorm van """mascotte""" Mario Achi, die met zijn achterlijke gespring en selfie stick iedereen op de zenuwen werkte. Niet in de laatste plaats Sebastian Vettel (

Al deze randzaken kunnen niet verhullen dat de race nooit echt spannend werd, en dat Ferrari opnieuw faalde een 1-2 in de kwalificatie in een overwinning om te zetten. Het echte vuurwerk kwam voor de Nederlanders na de race, toen Lewis Hamilton heel sportief zijn collega Max Verstappen voor gevaar op de baan uitmaakte, terwijl hun touché een zuiver raceincident was. Hij kreeg bijval van Vettel, en dat is wat ons betreft niet bepaald fair. Ja, Max rijdt soms nog iets te veel dan goed voor hem is met het mes tussen de tanden, maar dat is zijn rijstijl. Mexico was ongelukkig, niet superdom.

Pa Jos Verstappen - ook aanwezig in Mexico - mocht gisteravond in Ziggo's Peptalk nog even zijn plasje doen over de race, waarbij het onvermijdelijkerwijs over twee zaken ging: Max' degradatie van pole naar P4 en de uitspraken van Hamilton/Vettel. Over het eerste is Jos duidelijk: Max had zijn mond even moeten houden in de persco na de kwalificatie. "Max zei dat hij de gele vlag niet had gezien. Normaal krijgen de coureurs bij een crash of iets dergelijks van het team wel door wat ze wel of niet moeten doen, maar er werd volgens Max ook niks gezegd. Dus ja, wat doe je dan als je in je snelste ronde zit?" Mja, oke, Max zat in een tunnelvisie op jacht naar pole, en zag de vlag niet. Kan eens gebeuren. Hierbij moeten we  wel aantekenen dat wedstrijdleider Michael Massi in zeer duidelijke bewoordingen heeft laten weten dat Verstappens opmerkingen over niet liften helemaal geen invloed hebben gehad op de strafmaat.

Max zit in hun hoofd

Over de woorden van Hamilton: "Ik denk dat Lewis zich bedreigd voelt door Max. Hij zit bij hen (de topcoureurs van Mercedes en Ferrari) in het hoofd, dat merk je aan alles. Laten we volgend jaar maar een snelle auto krijgen en dan zullen we wel eens zien”. Ja, een snelle auto, dat is het hele eieren eten. We vragen ons wel af of Red Bull-Honda het gat in 2020 helemaal kan dichten. Met nog maar drie races te gaan in 2019 lijkt het er nog niet op. Ook Jos is er niet echt gerust op, wat hij met deze terloopse opmerking opnieuw laat doorschemeren.