I, Robot: Tesla's nieuwe interieur

Tesla's opfrisbeurt heeft de tongen weer losgemaakt. Het bijzondere nieuwe stuur lijkt op een yoke uit een vliegtuig, maar wij zien er iets anders in.

I, Robot: Tesla's nieuwe interieur

Elon heeft het weer voor elkaar. Met de update van de Model S en Model X houdt Tesla de pers weer goed bezig. De update bestaat uit lichte uiterlijke wijzigingen en de toevoeging van de Plaid modellen. De Model X is vanaf nu leverbaar als de 1020 pk Plaid met 547 kilometer rijbereik. De Model S komt een stuk verder met 628 kilometer. Exclusief voor de Model S is de indrukwekkende Plaid+ met 1100 pk en een forse 840+ kilometer range.

Het stuur

Dat zijn natuurlijk allemaal prima wijzigingen, maar ze worden compleet overschaduwd door wat we in het interieur vinden. Daar zien we namelijk een vreemd afgevlakt stuur dat van afgeleid lijkt te zijn van de stuurknuppel uit een vliegtuig. Het lijkt ons niet bepaald praktisch om in te parkeren met een vliegtuig-yoke, maar dat kunnen de Tesla's natuurlijk gewoon voor je doen.

Hollywood-invloed?

Bij het zien van het vreemde stuur hadden we niet meteen de associatie met de luchtvaart. We dachten eerder aan een science fiction film uit 2004: I, Robot. In Will Smith's futuristische Audi RSQ-dienstwagen vinden we namelijk een stuur dat wel erg overeenkomt met het nieuwe Tesla-wiel. En wat kon de Audi nog meer? Juist, autonoom rijden. Al had de R8-voorloper wel het voordeel dat ie op kogels stond in plaats van wielen, waardoor parkeren nooit een probleem was.

Aangezien 69/420 S3XY Elon Musk niet vies is van het integreren van pop cultuur in zijn auto's zouden we het niet vreemd vinden als I, Robot daadwerkelijk de inspiratiebron was voor het nieuwe Tesla interieur. Eerder kregen Rick & Morty, Back to the Future, James Bond, Monty Python, Hitchhiker's Guide to the Galaxy en Mario Kart al een plekje. Daarbij hebben we het over een man met aparte smaak in babynamen die zijn auto de ruimte in schoot. Er zijn dus gekkere dingen gebeurd.

Elektrisch
  • Tesla, Audi World, 20th Century Fox
  • matwys80