Amerikaanse senator doet Zoom-meeting vanuit de auto

De poliiticus probeerde tijdens een officiële vergadering te verhullen dat hij achter het stuur zat.

Amerikaanse senator doet Zoom-meeting vanuit de auto

Het kan een uitdaging zijn om tijdens een online meeting je aandacht erbij te houden. Als je niet aan het woord bent is het makkelijk om weg te dromen bij meer interessante dingen.

Dat vond senator Andrew Brenner van de Amerikaanse staat Ohio ook. In plaats van thuis te blijven ging hij lekker aan de rit tijdens een officiële meeting. Om commentaar te voorkomen veranderde hij zijn achtergrond naar die van een huiskamer. Perfect. Niemand die dat door heeft. Top gedaan Andy.

Ironie

Het trucje had misschien gewerkt als Brenner de auto gedurende de hele meeting geparkeerd had. En zijn gordel af had gedaan. De beste man was echter zo overtuigd van zijn professionele dekmantel dat hij doodleuk ging rijden tijdens de vergadering. Tot zijn verbazing reageerden zijn collega's niet bijzonder positief op de actie.

Dat had een hele goede en ironische reden: de meeting ging namelijk over de invoering van een nieuwe wet die strenger toeziet op telefoongebruik tijdens het rijden. De wet verbiedt het schrijven, sturen en lezen van berichten, het maken en bekijken van foto's en video's, het gebruik van apps en live streamen tijdens het rijden. Dat laatste is nou precies waar senator Brenner zich schuldig aan maakte.

Geen probleem

Senator Brenner ziet echter niet wat het probleem is. Tegenover lokale publicatie The Columbus Dispatch legt hij uit waarom hij het prima vond om juist tijdens deze meeting te gaan rijden: "Ik was niet afgeleid. Ik lette op bij het rijden en luisterde naar de meeting. Ik had twee meetings achter elkaar die op verschillende plekken waren. En ik heb meerdere keren gebeld tijdens het rijden. Dat waren meestal telefoontjes maar bij videobellen let ik niet op de beelden. Voor mij is het net zoals bellen. Ik droeg een gordel en lette op de weg."

Algemeen
  • Brody Logan via Twitter