'Simon Cowell werkt aan Top Gear-concurrent'

De mediamagnaat is naast talentensnob een begenadigd autoliefhebber. Na het oprollen van The X Factor zou de 61-jarige Brit druk bezig zijn met een Top Gear-concurrent.

'Simon Cowell werkt aan Top Gear-concurrent'

Simon Cowell kennen we vooral (met tegenzin) als de eeuwig norse zeurpiet bij talloze aftreksels van TV-talentenjachten. Cowell is echter niet alleen een speler in dat lege vermaak, maar de bedenker ervan.

Na twintig jaar als dik verdienend jurylid heeft hij zijn zinnen gezet op een compleet andere vorm van TV-entertainment: een heuse autoshow. Dat idee komt niet zomaar uit de lucht vallen: met zijn showbizz verdiensten legde de Brit een smaakvolle en gevarieerde autoverzameling aan.

In mei van vorig jaar verkocht Cowell deze Ford Bronco en Bentley Azure.

Top Gear-concurrent

In 2008 en 2010 kwam Simon opdraven voor de bekendste versie van Top Gear als de Star in a Reasonably Priced Car. Beide keren wist hij een indrukwekkende rondetijd te zetten. Cowell was blijkbaar zo onder de indruk van zijn tijd op de set met Jeremy Clarkson dat hij die inspiratie meenam naar een nieuwe show.

Volgens Britse broddelkrant The Sun werkt hij namelijk aan een programma dat het nieuwe trio van Chris Harris, Freddie Flintoff en Paddy McGuinness moeilijk moet gaan maken. Met het stopzetten van The X Factor heeft Cowell daar nu de tijd voor.

No-brainer

Volgens een niet nader genoemde bron was het slechts een kwestie van tijd voordat Cowell zich met vier wielen en een camera bezig zou gaan houden:

"Simon is altijd een grote autoliefhebber geweest en een autoshow maken is altijd al iets geweest waar hij interesse in had. Hij was te gast bij Top Gear en houdt ervan om over auto's te praten. Meerdere bekende auto-experts en coureurs hebben hem door de jaren heen benaderd om een partnerschap te vormen. Op dit moment is er bijzonder veel animo voor. Het idee van een nieuw programma over auto's is een no-brainer voor hem."

Spelshow

We hoeven echter geen diepgaande, weloverwogen documentaires over het ontstaan van Rolls-Royce te verwachten. Cowell zou volgens de bron vast gaan houden aan het soort entertainment waarmee hij rijk geworden is. De show krijgt naar all waarschijnlijkheid het format van een spelshow en trapt af met zes afleveringen. Waar en wanneer Cowell's Top Gear te zien zal zijn is uiteraard nog niet bekend.

Nieuws
  • Brunopress, Barrett Jackson
  • Top Gear