Actiegroep probeert straaljagers boven circuit Zandvoort te verbieden

Het is weer zover: een groepje levenloze zeikerds heeft een kort geding aangespannen om een korte vliegshow tijdens de Grand Prix van Nederland te voorkomen. De vliegtuigen zouden onnodig veel lawaai maken.

Actiegroep probeert straaljagers boven circuit Zandvoort te verbieden

We moeten in Nederland kennelijk altijd wat te zeuren hebben, zeker als het gaat om de lol van een ander. Na het gesteggel rond stikstof, padden en hagedissen en de coronaregels krijgt de Grand Prix van Nederland op Zandvoort opnieuw te maken met juridisch gekonkel over het evenement. Dit keer komt het gemekker van stichting Vrienden van Middenduin. Volgens de actiegroep zou de zogeheten flypast van de luchtmacht vlak voor de race de boekjes te buiten gaan.

Stiltegebied

Vrienden van Middenduin heeft zich gevoegd bij het altijd gezellige samenwerkingsverband 'Rust bij de Kust' om een front te vormen tegen het circuit en de gemeente Zandvoort. De extra geluidsoverlast die de vliegtuigen veroorzaken zou op geen enkele manier noodzakelijk zijn voor het organiseren van de - natuurlijk fluisterstille - Grand Prix. Bovendien is een deel van het gebied waar overheen gevlogen wordt officieel aangemerkt als een stiltegebied.

Bij Red Bull's eigen Spielberg doen ze gelukkig nooit zo moeilijk.

Vergunning intrekken

Met het kort geding hoopt het samenwerkingsverband de gemeente te kunnen dwingen om de vergunning voor de flypast in te trekken. Volgens de huidige planning heeft het circuit op de zondag van 14:00 tot 15:15 toestemming om plaats te bieden aan herrieschoppende straaljagers en helikopters. Het kort geding dient volgende week woensdag in de rechtbank van Haarlem.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool