Prins Bernhard vond betaling Chef’Special voor optreden Dutch GP niet nodig

Het opperhoofd van het circuit in de duinen heeft graag dat er wat muzikaal vermaak aanwezig is tijdens de Grand Prix., maar daarvoor de portemonnee trekken is hem te gek. Chef’special frontman Joshua Nolet sprak er op social media schande van.

Prins Bernhard vond betaling Chef’Special voor optreden Dutch GP niet nodig

Terwijl autoliefhebbend Nederland zich opmaakt voor de eerste Grand Prix op Zandvoort sinds 1985 zit de entertainmentwereld nog steeds op slot. Kroegen dicht, geen festivals, geen optredens, helemaal niks. Op het laatste moment werd alles nog namelijk even afgelast door het demissionair kabinet.

En dat voelt natuurlijk niet fijn: "Het was voor ons allemaal - de band, de crew, alle collega's - heel shitty dat alle festivals in september als sneeuw voor de zon verdwenen”, vertelde Chef’Special-zanger Joshua Nolet op Instagram. "Zaterdag gingen tienduizenden mensen de straat op om daar aandacht voor te vragen. We kregen nul reactie uit Den Haag. Niets. Au. Dat doet pijn.”

Prins Bernhard

Alsof dat niet erg genoeg was, werd er nog een flinke scheut olie op het vuur gedaan door niemand minder dan Prins Bernhard. De prins van Zandvoort vroeg namelijk aan Chef’Special of ze zo vriendelijk wilden zijn om op te treden bij de Grand Prix… voor nop. Nolet was met stomheid geslagen: “We moesten het doen voor een paar VIP-tickets - who cares?”

Een woordvoerder van het circuit snapt wel dat de groep verontwaardigd is, maar voegt er alsnog een vreemde uitspraak aan toe. Want als je racefan bent, dan zet je toch gewoon voor niks een compleet optreden op? "[We] snappen dat het verzoek om tegen onkosten op te treden in het verkeerde keelgat is geschoten. We dachten dat we mensen hadden benaderd die racefan zijn."

Pijnlijk

Na 2 jaar eindelijk een optreden, zonder betaling, en dan ook nog bij de GP van Zandvoort: het evenement dat als extra dolksteek in de rug van muzikanten en de rest van de evenementensector wél door mag gaan terwijl zij op hun gat moeten zitten.

Dat doet toch behoorlijk pijn voor de heren van Chef’Special en dat verwoordt Nolet ook. Hij benadrukt daarbij wel dat er niks mis is met de F1. "Maar het zegt zoveel over hoe er naar muzikanten wordt gekeken, en alles wat daarachter zit."

Nolet heeft daar misschien wel een punt: zangeres Davina Michelle krijgt geen cent voor haar vertolking van Wilhelmus voorafgaand aan de Grand Prix. Michelle wordt begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht, dat ook zonder enige vergoeding mag opdraven.

Formule 1
  • Dutch Grand Prix, BrunoPress