Engelse autohoarder zet smakelijke megaverzameling te koop (174 auto's)

De enorme, maar erg stoffige inventaris van een grote loods in Londen komt binnenkort op de markt. Een lokale verzamelaar vulde de loods met maar liefst 174 aut's van allerlei merken en bouwjaren. Nu de gemeente de loods weer terugneemt heeft de man geen andere keuze dan alles te koop te zetten.

Engelse autohoarder zet smakelijke megaverzameling te koop (174 auto's)

Bij een autoverzameling denk je al snel aan een collectie blinkend klassiek staal in een brandschone loods. Mensen die zoveel geld overhebben om auto's aan te schaffen zullen er wel goed voor kunnen en willen zorgen, toch? Een man on het Londense Tottenham heeft het tegendeel bewezen. Door de jaren heen kocht hij uiteenlopende wagens aan, die hij vervolgens doodleuk in een grote loods parkeerde. Zodra de nieuwste aanwinst op zijn plek stond begon hij alweer aan de volgende.

Overdekt autokerkhof

Dit proces werd jaren herhaald, totdat de lokale gemeente aanklopte met de order om de loods weer terug te nemen. Tegen die tijd was het overdekte autokerkhof gegroeid tot maar liefst 174 exemplaren. Nadat het de eigenaar niet lukte om een nieuw onderkomen te vinden dat groot genoeg was voor zijn verzameling zag hij zichzelf genoodzaakt om de auto's van de hand te doen.

1,1 miljoen

De verzameling werd vorige week de ether op geslingerd door Youtuber TheTFJJ. In zijn video is de enorme omvang en vaak erbarmelijke staat van de collectie goed te zien. Variatie is er in ieder geval wel: naast allerlei modellen van Mercedes, BMW, Volkswagen, Morris en MG zien we bijzonderheden zoals de Triumph Stag, Wolseley Hornet, Porsche 964 en Nissan 300ZX.

De totale waarde is geschat op zo'n één miljoen pond, omgerekend zo'n €1.164.375. Het duurste stuk is een MGA ter waarde van omgerekend 29.000 euro, terwijl de goedkoopste wagen een Citroën Berlingo is (116 euro). Wat bouwjaar betreft spant de collectie van 1940 tot 2000.

Met liefde verwaarloosd

De vertegenwoordiger van de anonieme verzamelaar herhaalde in een interview met Ruptly meerdere keren dat de verzameling met veel liefde aangelegd was. Naar alle waarschijnlijkheid probeert hij de waarde te beschermen door de vergelijking met een sloperij te vermijden, maar de beelden vertellen een ander verhaal. Het is overduidelijk dat de wagens stuk voor stuk na aanschaf aan hun lot overgelaten zijn. Met liefde verwaarloosd, zullen we maar zeggen.

Ebay

Bij de eerste rondleiding zijn er al diverse auto's verkocht, maar het overgrote merendeel wacht nog op een nieuw baasje. Curator London Barn Finds is momenteel druk bezig om alle wagens met een individuele advertentie op veilingsite Ebay aan te bieden. Mocht je nog in de stemming zijn voor een restauratie, of gewoon nieuwsgierig zijn, dan kun je daar je lol op. Welke wagen zou jij graag wat broodnodige aandacht willen geven? Onze voorkeur gaat uit naar de smakelijke BMW 635 CSi.

Cargasm
  • TeTFJJ