Geef wat liefde aan deze BMW 633 CSi van Domeinen

Oke, hij is niet kant en klaar, maar met een beetje werk kun je voor een prikkie op de eerste rang zitten met deze dikke BMW.

Geef wat liefde aan deze BMW 633 CSi van Domeinen

Bij onze favoriete overheidsdienst vinden we vaak vierwielers gerelateerd aan het criminele circuit. Rolls-Royces, een opgefokte Golfjes, fraude-Audi's en straatrace Civics, het komt allemaal voorbij. Minder vaak zien we relatief zeldzame en obscure restauratieprojecten. Bij de nieuwste lichting hebben we echter een mooie ruwe diamant gevonden.

Sharknose

Het gaat om een van buiten nette BMW E24 633 CSi ui 1977, de eerste generatie van de inmiddels ter ziele gegane grote coupe. De prachtige sharknose heeft een mooie roodoranje seventies-kleur. Alle trimstukjes en chroomlijstjes lijken aanwezig en de Beemer staat op mooie spaakvelgen. De vreemde dubbele uitlaat is echter niet helemaal onze smaak.

Een beetje werk

Dus wat is precies het probleem? Hij ziet er strak uit toch? Van buiten wel, maar een blik in het interieur onthult waarom we dit een restauratieproject noemen. De BMW ligt van binnen namelijk compleet in puin.

Het dashboard is volledig gestript, de deurpanelen missen en er zijn maar liefst vier voorstoelen aanwezig. Blijkbaar was de vorige eigenaar begonnen aan de installatie van een smaakvol cremekleurig interieur.

Omdat hij het waard is

De carrosserie lijkt echter in prima staat te zijn, dus de 6 is het zeker waard. Onder de kap vinden we een 3,2 liter (dus geen 3.3!) zesinlijn mét injectie. Uit het soepel lopende blok rolt een ronde 200 pk en 284 Nm aan koppel.

Schakelen doe je met een handgeschakeld vierbak, die in deze auto voorzien is van een pookknop met het Alpina-logo. Als je de kabelboom en het interieur weer orde hebt kun je een sprint van nul naar honderd in 7.9 seconden verwachten. Volgens de fabriek kan een gezonde 633 CSI zo'n 215 kilometer per uur halen.

Slapende schoonheid

De dikke Beemer staat geregistreerd voor de export, maar desgewenst kan het slapende kenteken weer geactiveerd worden. Volgens de tellerbak heeft de auto slechts 134.488 kilometer op de klok. De auto heeft voor het laatst een geldige APK gehad in 2012. Heb je de tijd, ruimte en mankracht om deze toffe klassieker weer tot leven te wekken? Dan kun je hier een bod uitbrengen.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken